Svaka čast Splićani

Dječačić (1) prestao disati majci u naručju usred jedne od najprometnijih splitskih ulica. Ono što je uslijedilo doista vraća vjeru u ljude

Objavljeno: 03.09.2022. zagorjeinternational

Priča kakvu nemamo prilike čuti svaki dan, dolazi iz Splita. Naime, roditelji su svojeg jednogodišnjeg sina u utorak oko 19.30 sati vodili na hitni prijem jer je imao visoku temperaturu. Po pregledu je utvrđeno da maleni ima virozu te su ga poslali kući.

Međutim, tek tu je počela prava drama. Naime, kako je ispričala majka za Slobodnu Dalmaciju, dječačić joj je po povratku kući u naručju prestao disati, tijelo mu se grčilo i okrenuo je očima. 

Odmah su zaustavili automobil, a iz drugih automobila su počeli izlaziti ljudi pristižući u pomoć. Iz prvog skupina mladića koja je regulirala promet, iz drugog tri žene koje su odmah počele spašavati dijete i pozvale Hitnu, a iz trećeg automobila stranih registarskih oznaka došla je još jedna koja im se pridružila. I sve to usred Poljičke ceste.

Sve četiri žene su medicinske djelatnice, tri su upravo putovale kući s posla, a četvrta je žena na godišnjem odmoru u Hrvatskoj.

– Zagrlila me jedna od njih, tješila me kako će sve biti u redu, topla, draga žena – ispričala je mama za Slobodnu Dalmaciju. 

Mladići koji su se zaustavili su preko tri prometne trake zaustavljali vozilo Hitne pomoći koje je bilo na povratku s terena.

Na posljetku, dječak je prevezen u bolnicu gdje su mu dijagnosticirane febrilne konvulzije, a na odjelu je proveo četiri puna dana i nakon toga je potpuno zdrav došao doma.

– Ako se žene iz ove moje priče prepoznaju – molila bih da se jave redakciji Slobodne Dalmacije, imam duboku potrebu sresti ih opet, zahvaliti im. To u onoj magli nisam uspjela. Moj suprug i ja želimo se i ovako javno zahvaliti svim tim divnim ljudima koji su nam stali i pomogli – poručila je na kraju ova majka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba