SVETI KRIŽ ZAČRETJE:

Turnir naselja, dječji turniri, “3 na 3” i tekma Kupa, uz mnoštvo zabave i gastro ponudu kroz cijeli tjedan – treba li bolja pozivnica na kompleks NK Jedinstva?

Objavljeno: 20.08.2022. Alen Brodar

Već godinama, u sklopu svetokriškog Tjedna kulture, zabave i sporta, nezaobilazni dionik u sportskom dijelu je NK Jedinstvo, klub na čijem se sportskom kompleksu, na nekoliko igrališta odvijaju zanimljivi i rado praćeni te vrlo posjećeni nogometni turniri, kako za one najmlađe, tako i za one starije. Dakako, uz same turnire tu su uvijek i popratni sadržaji, poput lunaparka, dodatnih sadržaja za djecu, zabavnog programa i gastro ponude, a iznimka neće biti ni ove godine.

Popunjena satnica

Što su sve pripremili, otkrio nam je predsjednik NK Jedinstva Ivica Požgaj:
– Festivalski tjedan svih osam dana daje popunjen sadržaj u sportskom dijelu, počevši već od danas. U tom uvodnom dijelu imamo dječje pripremne utakmice, prijateljsku utakmicu naših starijih pionira protiv pionira NK Tondacha, dok mlađi pioniri igraju protiv svog uzrasta iz Velikog Trgovišća. Sutra počinje malonogometni turnir mjesnih odbora, odnosno turnir svetokriških naselja. To se održava već dugi niz godina. Igra se na terenu 40×20 metara, u sustavu 5+1, a kotizacija po ekipi je 300 kuna. Izvlačenje parova je od 14.30 sati, a početak turnira pola sata kasnije. Nagrade su osigurane za najboljeg golmana, igrača i strijelca. Od ponedjeljka počinju dječji turniri i trajat će do petka, s tim da je to za uzraste prstića, zagića i limača. Ponedjeljak, utorak i srijedu je razigravanje po skupinama. Prstići su u ponedjeljak, zagići u utorak, a limači u srijedu, sve od 17 sati. Također igraju na terenu 20 x 40 metara, dva puta po 15 minuta, na golove 5×2 metra. Po uzrastu je otprilike desetak ekipa. Prstići igraju završnicu u četvrtak, a zagići i limači u petak. Osigurane su nagrade za najbolje momčadi i pojedince, a valja spomenuti da nam tu dolaze zagići NK Lokomotive – nabrojao je Požgaj.
U utorak od 18 sati na glavnom igralištu Kup utakmicu igraju seniori, protiv NK Tondacha.
– Imamo još i festivalski turnir “Tri na tri” u ‘kavezu’, koji se organizira već drugu godinu. Lani smo krenuli s time i pokazalo se odličnim, prijavilo se 30-ak ekipa, a to očekujemo i ove godine, vjerojatno i više. Kotizacija je 300 kuna po ekipi, a dijele se bogate nagrade za prva tri mjesta, kao i nagrada za najboljeg igrača. U srijedu i četvrtak će biti razigravanje, a završnica će biti u petak. U subotu pak je ‘knock-out’ faza natjecanja i finale turnira mjesnih odbora. To će ujedno biti i velika završnica samog festivala – kazao je Požgaj i dodao da je nakon festivala, počevši od rujna, na rasporedu  Liga ‘prstića’.

Liga prstića

– S obzirom na to da ne postoji natjecanje za taj uzrast, to su oni najmanji, mi ćemo u sklopu našeg sportskog parka organizirati ligu koja će trajati neko vrijeme, uzastopce, svakog tjedan, ovisno o tome koliko bude ekipa, a planiramo ih 15-ak – otkrio je Požgaj i zaključio:
– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu na igralište NK Jedinstva, da uživaju u nogometu, u gastronomskoj ponudi i zabavnim sadržajima jer će razni bendovi i DJ-evi zabavljati publiku kroz svih osam dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba