Natječe se 19 finalista

Sutra se bira sedmi najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik

Objavljeno: 20.07.2022. zagorjeinternational

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, u suradnji s Jutarnjim listom i Ministarstvom poljoprivrede, organizira izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2022. godini koji će se održati sutra, s početkom u 10 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

Na ovogodišnjem, sedmom izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, natječe se 19 finalista koji su, procjenom stručnog žirija sukladno pravilima natječaja, imali najbolje projekte. Najbolji među njima bit će proglašen na svečanoj završnici izbora te nagrađen s 25.000 kuna. Drugoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica bit će nagrađen s 15.000 kuna, a trećeplasirani s 10.000 kuna. Uz novčane nagrade, za tri najbolja mlada poljoprivrednika osigurana je financijska edukaciju, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU.

Događanju će nazočiti predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Nakon ceremonije proglašenja i uručenja nagrada, održat će se Poljoprivredna konferencija, čiji središnji dio čini panel na kojem sudjeluju državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, interim izvršni direktor za poljoprivredu Fortenova grupe i predsjednik Uprave Belja Tihomir Adam, direktor regulatornih poslova, BAT Adria, Josip Lozančić, predsjednica Uprave ENNA Fruits Sanja Burić i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina.

Dosadašnji pobjednici izbora najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika su Martina Petrović, Vukojevci, uzgoj crne svinje iz 2014. godine, zatim iz 2015. godine Ivan Veselić, Novo Selo Palanječko, ekološka proizvodnja voća i povrća, turizam u Lonjskom polju, iz 2017. godine, Matija Cetinić-Frankos, Zaprešić, ekološki uzgoj bobičastog voća u poljoprivrednoj zadruzi Berry Organica, iz 2018. godine, Ivan Gašić, Beketinci, proizvodnja i prerada kravljeg mlijeka, iz 2019. godine, Zvonimir Kalić, Vrpolje, uzgoj industrijske konoplje te Goran Vrabec, Igrišće, uzgoj ljutih papričica, brend Volim ljuto, iz 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba