Oglasio se i Vučić

Grlić Radman o zabrani ulaska Vučića u Hrvatsku: Mislimo da nije iskren i smatramo to nedobronamjernim

Objavljeno: 17.07.2022. zagorjeinternational

Kako smo ranije izvijestili, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je zabranjen dolazak u Hrvatsku koju je htio posjetiti kako bi položio cvijeće jasenovačkim žrtvama, a hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman održao je i pressicu o spomenutoj temi. 

– Neslužbenim kanalima smo doznali da predsjednik Vučić namjerava posjetiti Jasenovac, Pakrac… Neuobičajeno je da to doznajemo neslužbeno. Uručili smo notu – rekao je Grlić Radman te naglasio da prigodom svakog posjeta stranih dužnosnika, vrijeme, prigoda i plan posjeta trebaju biti dio dogovara dvaju strana, piše Index.hr.

– Hrvatska nije informirana, to je za Hrvatsku neprihvatljivo i smatramo to nedobronamjernim. Mislimo da to nije iskreno, da to nije odavanje pijeteta – dodao je Grlić Radman. 

– Ovo nije odlazak na more. Predsjednik države je štićena osoba, takav dolazak zahtijeva angažman hrvatskih vlasti. Mi uvijek najavljujemo dolazak, to je ovdje izostalo. Ne može se samo tako prelaziti granica. Ako govorimo o iskrenosti, iskreni razgovori su izostali da se jedan takav posjet dogodi. Smatramo ovo provokacijom. Ovdje su žrtve sredstvo, a ne cilj. Cilj je Vučiću dobiti dodatne političke bodove u Srbiji – rekao je. 

O svemu se na svojem Instagram profilu oglasio i Vučić.

– Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti – napisao je kratko Vučić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba