APSOLUTNI REKORDER: Pa to ljudi ne mogu stajati, a kamoli voziti! Policija mu 'zapaprila' s kaznom

U Krapini zaustavili 47-godišnjaka koji je napuhao 3,96, a nije imao ni vozačku

Objavljeno: 11.07.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko -zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, a tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 68 prometnih prekršaja od čega je bilo 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 16 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 32 ostala prekršaja u prometu.

 Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa proteklog petka, oko 19,30 sati u Krapini, kod 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 3,96 promila te je također utvrđeno kako je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Protiv 47-godišnjaka podnijet je Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Tkalcima na A2, u subotu, a iznosila je 134 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba