Ni ovaj vikend nije prošao mirno na zagorskim prometnicama

Neodgovorni i nepažljivi vozači uzrokovali osam prometnih nesreća – evo detalja

Objavljeno: 11.07.2022.

Tijekom proteklog vikenda u Zagorju je evidentirano pet kaznenih djela, od kojih jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo računane prijevare, jedno kazneno djelo krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Evidentirana su i tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga i jedan prekršaj iz Zakona o šumama.

Na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska zabilježeno je osam prometnih  nesreća, od kojih je pet bilo s materijalnom štetom. Te su se nesreće dogodile u Dubrovčanu i Gornjem Maclju zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila, u Klanjcu i Mokricama uslijed neprilagođene brzine i u Svetom Križu Začretju zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Velikom Komoru zbog neprilagođene brzine, vozač koji je upravljao vozilom s 1,68 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozljede. Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe u prometnoj nesreći do koje je došlo u Pregradi zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika, a u prometnoj nesreći koja se dogodila u Konjščini, vozač koji je upravljao vozilom s 1,19 promila alkohola u organizmu zadobio je teške tjelesne ozljede. 

Evidentiran je i jedan požar u obiteljskoj kući u Krapini. Ozlijeđenih osoba nema, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krapina. 

U Donjem Maclju došlo je do prevrtanja traktora i priključnog stroja tijekom obrade poljoprivredne površine te je tom prilikom jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba