U Galeriji Muzeja Seljačkih buna

Otvorena izložba “Sport u Hrvatskom zagorju. Povijest, tradicija i uspjesi“ Josipa Krajinića

Objavljeno: 08.07.2022. zagorjeinternational

U Galeriji Muzeja Seljačkih buna, u četvrtak je otvorena izložba “Sport u Hrvatskom zagorju. Povijest, tradicija i uspjesi“.

Na otvorenju se, kako je izvijestio Radio Stubica, okupio veliki broj posjetitelja, među kojima su bili i brojni aktivni, ali i bivši sportaši te sportski djelatnici. Izložbu je predstavio sam autor Josip Krajinić, koji je pojasnio da je ideja za ovu izložbu potekla s prošle izložbe o industrijskoj baštini Zagorja, kada su posjetitelji u anketi, kao sljedeću temu koju bi voljeli vidjeti, naveli sport. Izložbom su obuhvaćeni profesionalni, amaterski, školski, rekreativni te sport osoba s invaliditetom na prostoru Krapinsko – zagorske županije, zapadnih i južnih dijelova Varaždinske te dijela Zagrebačke županije, oko Zaprešića. Autor je istaknuvši da je organizacija izložbe bila veoma kompleksna, dodao da se odazvalo više od 200 osoba te više od sto klubova i saveza.

Otvorio ju je nogometni djelatnik Zorislav Srebrić, a u glazbenom dijelu nastupila je Nika Kovačić na gitari. Okupljene su pozdravili voditeljica muzeja Vlatka Filipčić Maligec, tajnik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije, Branko Piljek i Majda Lukić Štampalija ispred tvrtke Mapei Hrvatska, glavnog pokrovitelja izložbe.

foto: Radio Stubica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba