Krapinski PUB & Restoran postaje centar društvenih događanja, a sve uz ''klopu'' koja će vam raspametiti nepce

Umjetničko – kulinarska storija u Krambergeru: Otvorena izložba Stjepana Đukića Pište

Objavljeno: 01.04.2022.

PUB & Restoran Kramberger u Krapini od četvrtka je postao top destinacija za sve ljubitelje umjetnosti u apsolutno svim oblicima i smjerovima. Naime, službeno je otvorena izložba Stjepana Đukića Pište koju tvori ukupno 16 radova od kojih većinskim dijelom zauzimaju slikoreljefi, a nadomak njih svoja su mjesta pronašli i portreti, ali i apstrakcije koje su najava budućeg Pištinog ciklusa.

Kako je kazao Pišta, ovakvom će se praksom ugostiteljski objekt pretvoriti u svojevrsni galerijski interijer koji spaja likovnu umjetnost i kvalitetno jelo i piće, a kroz razgovor nam je otkrio zanimljive detalje svojih umjetničkih djela, od kojih najstarije datira iz 2014. godine.

– Za one koji možda manje poznaju moj opus ili moja stemljenja, reći ću da, uz ono već poznato kao što su portreti, veliki javni radovi, ovdje je akcent na slikoreljefu. Većina je u toj tehnici koju razvijam već 30-ak godina i sada je dosegla svoj klimaks. S obzirom na to da je pitanje retrospektiva ima i nekoliko drugih radova. Najstariji je nastao prije osam godina, što nije ni važno, ali mislim da je dobar spoj i dobar pregled za sve one koji će sada i narednih mjesec dana doći u ovaj ambijent – slikovito je opisao renomirani zagorski umjetnik Pišta.

– Mislim da je ovo zgodna prilika da se posjetitelji uvjere u izvrsnu ponudu objekta Kramberger, ali i da vide moje radove – poručio je za kraj, a predstavnik udruge ˝Etno gastro˝ Milan Kladnički u ime Krambergera zahvalio mu je na realizaciji izložbe. Ističe, sudeći po posjećenosti prilikom otvorenja, napravljen je odličan posao.

– Samim otvorenjem bila je namjera spojiti umjetnost s hranom i njenom pripremom, što je također umjetnost. Ovime smo napravili jednu odličnu priču s izvrsnim umjetnikom čija se djela izvrsno uklapaju u naš interijer i to je samo jedan od umjetničkih izložbi i koncerata koje ćemo u ovom lokalu realizirati – rekao je Kladnički i dodao kako je ovakvo kulturno događanje promocija Krapine te da će Kramberger u narednim razdobljima ugostiti razne glazbene, likovne i književne umjetnike.

Otvorenje izložbe, koju možete pogledati sve do kraja travnja, upotpunile su klavirske note mladog glazbenog umjetnika Jurice Vugreka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba