Sretno, Lasagna!

AJMO, HRVATSKA! Baby Lasagna danas nastupa u finalu Eurosonga

Objavljeno: 11.05.2024. zagorjeinternational

Danas je veliki dan za Hrvatsku, Baby Lasagna nastupa u finalu Eurosonga! Kako god završi finale, dugo ćemo ga pamtiti. Lasagna je postao eurovizijska zvijezda i jutro pred finale natjecanja uvjerljivo je prvi na kladionicama, prenosi Index.

Iako se kvote i postotak mijenjaju iz sata u sat, Hrvatska prema kladionicama ima 42% šanse za pobjedu. Nakon drugog polufinala na drugo mjesto kladionica popeo se Izrael, koji trenutno ima 20% šanse za pobjedu.

Prijenos finala počinje u 21 sat na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, a prije samog finala možete pogledati dokumentarno-zabavnu emisiju ‘Ususret Eurosongu – Pozdrav iz Malmöa’.

Kako glasati za Lasagnu?

Na ovogodišnjem Eurosongu uvedene su neke promjene u načinu glasanja. Naime, prvi put nakon 13 godina glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista. To znači da je produženo vrijeme glasanja. U finalu mogu glasati gledatelji svih zemalja koje se natječu.

Ako ste planirali glasati za Baby Lasagnu, možete to učiniti preko službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili preko internetske stranice www.esc.vote. Naravno, kao i svake godine, može se glasati i SMS-om i pozivom. Kao i svake godine, za Lasagnu ne možete glasati iz Hrvatske. Poziv možete uputiti na broj 06155 + redni broj pjesme (23), a SMS na broj 666555 s rednim brojem pjesme (23). Cijena poziva iznosi 0,50 € za fiksne mreže i 0,67 € za mobilne mreže, dok SMS poruka košta 0,49 € s uključenim PDV-om.

Lasagna je jučer u Malmö Areni imao posljednju generalnu probu pred finale. Njegovi fanovi su svi redom oduševljeni i mnogi smatraju kako nema sumnje da će Lasagna pobijediti. Podsjetimo da nastupa 23. po redu, a finale otvara domaćin Švedska. Evo cijelog redoslijeda:

 1. Švedska
 2. Ukrajina
 3. Njemačka
 4. Luksemburg
 5. Nizozemska
 6. Izrael
 7. Litva
 8. Španjolska
 9. Estonija
 10. Irska
 11. Latvija
 12. Grčka
 13. Ujedinjeno Kraljevstvo
 14. Norveška
 15. Italija
 16. Srbija
 17. Finska
 18. Portugal
 19. Armenija
 20. Cipar
 21. Švicarska
 22. Slovenija
 23. HRVATSKA
 24. Gruzija
 25. Francuska
 26. Austrija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba