Na području Zlatar Bistrice u tijeku je deratizacija, evo uputa mještanima:

“Omogućite izvoditeljima pristup, iz dvorišta i podruma uklonite smeće te pripazite da djeca i ljubimci ne idu tamo gdje su mamci, a njih ne dirajte”

Objavljeno: 16.03.2022. zagorjeinternational

Na području općine Zlatar Bistrica, djelatnici službe Zag-Vet d.o.o., Sanivet DDD provest će pregled objekata i prema utvrđenoj potrebi provesti postupak suzbijanja štetnih glodavaca (štakora i miševa) u samom objektu i njegovoj neposrednoj okolini.

Suzbijanje će se provesti izlaganjem zatrovanih mamaca i/ili nekemijskih sredstava na sva mjesta gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište, kanalizacijski revizijski otvor i tavan), a ako unutar ili oko svojih objekata primijete štetne glodavce ili njihove tragove, mještane se moli da kontaktiraju službu Zag-Vet d.o.o., Sanivet DDD na telefon 099/2618-729 ili 091/2300-599 radnim danom između 8 i 16 sati.

Mještanima su poslane i detaljne upute u vezi deratizacije kako bi se ona provela prema propisima i kako bi se izbjegle eventualne nezgode. Moli ih se da surađuju s izvoditeljima koji provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce, da iz dvorišta i podruma uklone smeće, a osobito otpatke hrane, da onemoguće malodobnoj djeci i kućnim ljubimcima pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce te ih se moli da se zatrovani mamci diraju ili premještaju.

Deratizacija se na području Zlatar Bistrice provodi od 9. do 21. ožujka, između 8 i 16 sati, a sve troškove snosi Općina. 

Detaljan plan deratizacije po ulicama dostupan je na službenim stranicama Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba