Sudski epilog je tek rad za opće dobro

RASPAŠOJ NA KVADRAT: Podravec (38) napao policajce, pa im još rukama i zubima uništio madrace u ćelijama

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

Gotovo osam godina nakon incidenta koji je započeo u Kalinovcu, a nastavio se u prostorijama policijske postaje Đurđevac, stigla je i nepravomoćna presuda Općinskog suda u Koprivnici. Sve je ondje pošlo po zlu 6. kolovoza 2016. godine oko 22:45 sati, kada su dva policijska službenika intervenirala u Dravskoj ulici Kalinovcu zbog poziva da danas 38-godišnjak iz okolice Đurđevca stvara probleme, piše Podravski list.  

On je, stoji u presudi, počeo vrijeđati policijske službenike pogrdnim riječima “p…. vam materina, koji ste vi k….“. U cilju da ustraši jednog policijskog službenika, povišenim mu je tonom rekao da će ga ubiti. Da će ga pronaći, da on zna gdje policajac živi i da neće mirno hodati ulicom, a te su riječi kod policajca izazvale osjećaj straha.  

Isti je taj policajac 38-godišnjaku svejedno stavio lisice na ruke i odveo ga u službeno vozilo, gdje ga je 38-godišnjak nogom udario u desni dio glave, pri čemu je policajcu stradalo oko. Drugog je policajca nogom udario u trbuh.

Cirkus se nastavio i nekih sat vremena kasnije u prostorijama Policijske postaje Đurđevac. Nekoliko minuta prije ponoći, u cilju da nanese štetu dok se nalazio u posebnoj prostoriji za zadržavanje, ovaj je Podravec rukama potrgao spužvu madraca. Time je Republici Hrvatskoj počinio štetu od tristotinjak eura, a kada mu je policijski službenik ponovno stavljao lisice na ruke, 38-godišnjak ga je nogom udario u desnu potkoljenicu. Usput mu je i prijetio rekavši mu “J… ti bog mater, bum te vmoril, mene ništ ne j…, kad izađem nema te!“, a te su riječi kod policajca izazvale osjećaj straha.  

No, tu nije kraj, jer je očito bio tako divlji da su ga policajci iz Đurđevca morali prebaciti u Koprivnicu, gdje je 38-godišnjak nastavio stvarati probleme. Nakon što je smješten u prostoriju za smještaj uhićenih osoba, u cilju da nanese štetu, on je zubima i rukama pokidao kožnu presvlaku na madracu, pritom pričinivši štetu RH u iznosu od oko 150 eura. Tako je osuđen za četiri kaznena djela napada na službenu osobu, jedno kazneno djelo prijetnje i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Kako je on do tada bio neosuđivana osoba, a protiv njega se u međuvremenu nije poveo niti jedan drugi sudski postupak, sudac Općinskog suda u Koprivnici je prema njemu bio dosta milostiv. 

Izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, no neće u zatvor pošto mu je ista zamijenjena radom za opće dobro. I to tako da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada, a ako se u roku od osam dana kada mu stigne poziv ne odazove na odrađivanje društveno korisnog rada, završit će u zatvoru. Tijekom suđenja, očitovao se da se smatra krivim za sve ono što mu je stavljeno na teret.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba