U organizaciji udruga “Korak po korak do zdravlja” i eko udruge “Japica”

Ponovno krenulo organizirano pješačenje “Pinklec na rame i put pod noge” – nova ruta već ove subote

Objavljeno: 16.03.2022. zagorjeinternational

Udruge “Korak po korak do zdravlja” i eko udruga “Japica” su nakon mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovno pokrenule organizirano pješačenje pod poznatim nazivom “Pinklec na rame i put pod noge”.

Prvo pješačenje nakon dužeg vremena održano je u subotu, a pješačilo se od Trga Antuna Mihanovića do kapele svetog Florijana.

Udruge pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na pješačenjima klanječkim krajem, a dobrodošli su svi. 

– Želja je da pješačenja budu prilagođena i onima koji zbog zdravstvenih problema i/ili godina mogu manje, ali i onima koji mogu više – poručili su organizatori. 

Pješačka ruta planirana je i za ovu subotu, uz Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda, a pješačit će se uz rijeku Sutlu u smjeru Zelenjaka. Okupljanje će biti na željezničkoj stanici u 15 sati, a u Zelenjaku će se održati i male zajedničke rekreativne vježbe. Također, oni pješaci koji žele i mogu više moći će pješačiti planinarskom stazom od Zelenjaka do Cesargrada. 

– Ukoliko ste zainteresirani učiniti nešto za svoje zdravlje, tijelo i um, obucite prikladnu odjeću i obuću, stavite malu okrepu u pinklec i pridružite nam se – poručili su iz udruga “Korak po korak do zdravlja” i ekološke udruga “Japica”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba