ZLATAR BISTRICA: Načelnica Vesna Mikulec dodijelila tri sportske stipendije

Dobitnici Lovro Brezovečki, Luka Kunić i Filip Mikulec svoj će sportski put prezentirati u sklopu ‘Zlatarbistričkog proljeća’

Objavljeno: 12.03.2022. AB

U uredu načelnice Zlatar Bistrice Vesne Mikulec upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli sportskih stipendija za 2022. godinu. Načelnica Mikulec dodijelila je stipendije uspješnim mladim sportašima iz Zlatar Bistrice, a to su Lovro Brezovečki, Luka Kunić i Filip Mikulec, koji već duži niz godina ostvaruju vrhunske rezultate na državnoj i međunarodnoj razini u savate boksu, motokrosu i streličarstvu.

Tijekom tog razdoblja su primali i općinsku sportsku stipendiju kao podršku na njihovom sportskom putu, koji zasigurno zahtijeva mnogo truda i zalaganja, a isto tako i financijske izdatke.

Načelnica je pohvalila njihove rezultate te im poželjela puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, a ujedno je i čestitala roditeljima koji su im najveća podrška na njihovom životnom putu. Također, s obzirom na to da su ovi mladi ljudi velika promocija za Zlatar Bistricu, načelnica je izrazila želju da se uključe s prezentacijom svog rada u program povodom obilježavanja “Zlatarbistričkog proljeća 2022”.

Inače, iz proračuna Općine Zlatar Bistrica trenutno se stipendira devet studenata i sedamnaest učenika te tri sportaša za što se mjesečno izdvaja iznos od 11.500 kuna. U tijeku je natječaj za dodjelu stipendije za deficitarno zanimanje, a trenutno postoji potreba za zanimanje odgojitelj predškolske djece. Dogradnjom dječjeg vrtića “Zlatni dani” ukazala se potreba za zapošljavanjem, a na tržištu rada trenutno je nedostatak traženog kadra. Stipendija za deficitarno zanimanje je nova kategorija od 1. siječnja ove godine, koju je donijelo Općinsko vijeće dopunom Pravilnika o stipendiranju, a deficitarno zanimanje će se određivati prema potrebama za određenom strukom na području općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba