IZBOR NAJBOLJE U HRVATSKOJ: Sanja Čukman iz Općine Marija Bistrica jedna je od pet najboljih tajnica u zemlji

“Ured je uspješan koliko je uspješna suradnja mojih kolega, pročelnice i načelnika – s obzirom na ovu nagradu, izgleda da odrađujemo dobar posao”

Objavljeno: 07.11.2021. AB

U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb u Zagrebu, u subotu je održana dodjela nagrade EA 2021, 26. po redu, najboljim hrvatskim tajnicama. Među ovogodišnjim dobitnicama je i Sanja Čukman iz Marije Bistrice, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica, javlja RMB. 

Samo jednom

Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica i tajnika godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija, a nagradu jedna osoba može dobiti samo jednom. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj. 

Sanja Čukman ravnopravno dijeli godišnju nagradu s još četiri kandidatkinje – to su Nada Kokša, tajnica predsjednice Uprave Narodnih novina d.d., Mirjana Kožić, tajnica direktora HEP ELEKTRA d.o.o., Branka Miočević Kovačević,  voditeljica ureda u firmi MICRO-LINK d.o.o. i Dubravka Tenšek tajnica u uredu Uprave Belupa u koncernu Grupe Podravka. Ove godine dodijeljena je i nagrada za životno djelo, a dobila ju je Ana Horvat, voditeljica ureda Uprave  Elka d.o.o. u Zagrebu.

– Cijeli radni vijek radim u lokalnoj samoupravi i teško mi je zamisliti da radim nešto drugo. Kroz moj ured u većini slučajeva prođu svi koji nas nešto trebaju i prva sam osoba koju stranke čuju i vide. To je ujedno i najljepši i najteži dio posla. Rad sa ljudima, suradnja s drugim kolegicama iz jedinica lokalne samouprave, komunikacija s udrugama, organizacija raznih događanja su dijelovi posla koje volim i za koje učim svaki dan. Ovaj ured je uspješan onoliko koliko je uspješna suradnja  mojih kolega, pročelnice i načelnika, a obzirom na ovu nagradu, izgleda da odrađujemo dobar posao – rekla je Sanja Čukman nakon primitka nagrade.

Volonterka Crvenog križa

Ona je inače završila Fakultet organizacije i informatike, a radi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. Od stranih jezika poznaje engleski te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja (posebno područja: arhivar, javna nabava, zaštita osobnih podataka, pravo na pristup informacijama). Kako je istaknuto, krase je razvijene vještine poslovnog komuniciranja,  kao i organizacijske sposobnosti. U slobodno vrijeme bavi se djecom, kućnim ljubimcima, čitanjem, šetnjama. Dugogodišnja je volonterka Crvenog križa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba