Premijer Plenković i ministar Beroš u KB Dubrava na sastanku o daljnjoj borbi protiv COVID-19:

“Svaki necijepljeni oduzima krevet nekome tko treba neku drugu skrb”

Objavljeno: 06.11.2021. zagorjeinternational

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš posjetili su KB Dubravu gdje su se sastali s ravnateljem Ivicom Lukšićem, Kriznim stožerom KB Dubrava te drugima iz užeg vodstva KB Dubrava, piše 24 sata.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjoj borbi protiv COVID-19, povećanju kapaciteta Covid odjela te organizaciji sustava u toj fazi pandemije.

– Danas smo ministar Beroš i ja posjetili KB Dubrava. Zahvaljujem svim djelatnicima koji se brinu o pacijentima, od kojih je gotovo trećina onih koji su oboljeli od COVID-a. Posjetili smo i intenzivni odjel na kojem borave najteži pacijenti, a to sve na dan kada imamo najveći broj novozaraženih, više od 7000, i kada je, nažalost, preminulo 50 naših sugrađana – rekao je Plenković.

Premijer je istaknuo i da je mišljenje ministra Beroša, stručnog tima, ravnatelja Lukšića i drugih kolega, da je zdravstveni sustav funkcionalan i da bez obzira na četvrti val ima kapaciteta.

– Ključna poruka je veliko upozorenje zbog velikog broja novozaraženih i velikog broja necijepljenih. Ohrabruju podaci da se ovih dana dio građana odlučio cijepiti. Potičemo i da oni koji su prije nekoliko mjeseci primili drugu dozu prime i treću. Važno je da si prepoznamo i odgovornost koja je osobna, učinili smo sve da cjepiva bude. To će sigurno smanjiti dinamiku zaraze, a onda i broj umrlih. Svaki necijepljeni oduzima krevet nekome tko treba neku drugu skrb. Još jednom poruka – molim vas cijepite se, to je najbolji način da smanjimo dinamiku zaraze i da oni koji su prije nekog vremena primili drugu dozu prime i treću i tako se zaštite – poručio je Plenković, a zatim se osvrnuo na izjavu Zlatka Hasanbegovića koji je kazao da je njegovo pravo zaraziti se koronavirusom.

99 posto

– Mogu tražiti minutu u eteru, ali mogu i govoriti imbecilne izjave poput njega. Neka dođu vidjeti ljude koji isto kao on ima pravo zaraziti se. Ima šešir saborskog zastupnika pa misli da može lupati što želi. To je loše i to misli 99 posto Hrvata – rekao je Plenković.

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić istaknuo je da su svakim danom pod sve većim pritiskom COVID bolesnika.

– To iziskuje enormne napore u organizaciji rada, ali kao i od početka pandemije tako i danas činimo sve da osiguramo zdravstvenu skrb za sve naše pacijente. Mi smo noćas primili 28 covid-bolesnika, bila je poprilična gužva u hitnom prijemu, a to očekujemo i idućih dana – kazao je Lukšić.

Obvezno cijepljenje

Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je da se ne razmišlja o uvođenju obaveznog cijepljenja.

– Ne, da smo htjeli uvesti obvezno cijepljenje, to bismo napravili. Preduvjet je pogoršanje epidemiološke situacije. Ako se pogorša, radi se o ograničavanju neesencijalnih okupljanja. U ovom trenutku nismo razmišljali o obveznom cijepljenju. Svaki krevet koji je dodijeljen COVID pacijentu, oduzima mjesto drugome tko boluje od bolesti i to moramo spriječiti – poručio je Beroš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba