ELITNI MLADI UGOSTITELJI: Odlični rezultati učenika iz SŠ Zabok na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola, održanom u Estoniji

Dominik Obrež iz Talinna se vratio s broncom, Marija Posavec odlična četvrta

Objavljeno: 06.11.2021. zagorjeinternational

Na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola, koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije, Dominik Obrež iz SŠ Zabok, sa svojim je latvijskim kolegom Rainisom osvojio brončanu medalju u disciplini Recepcijsko poslovanje (Front office). Dečki su prezentirali rad na recepciji Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, koji je poslužio kao case study za ovaj dio natjecanja i tako osvojili jedno od dva osvojena odličja u kojima su sudjelovali hrvatski predstavnici.

Naime, natjecanje je održano u 11 disciplina ugostiteljsko turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja tj. u svakoj se disciplini natjecalo najamnje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku. Na natjecanju je sudjelovalo preko 250 učenika iz cijele Europe, a na samoj konferenciji je bilo oko 500 sudionika.
Srednja škola Zabok se natjecala u dvije discipline: Dominik Obrež u disciplini Recepcijsko poslovanje (Front office) te Marija Posavec u disciplini Turistička destinacija (Tourist Destination). Marija je sa svojim kolegicama iz Austrije i Cipra, zauzela izvrsno četvrto mjesto u disciplini Prezentacija turističke destinacije u konurenciji 12 odličnih timova iz EU. Mentorica Ivana Osrečak i voditelj centra Andrej Ivankov su pružali potporu učenicima i sudjelovali na konferenciji.  Učenike je mentorirala za natjecanje prof. Irena Bilić, u engleskom jeziku.
Srebrna medalja odlazi u Prelog, učenici jedne od tri škole partnerice (Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin i Turističko – ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar),Mateji Munka,  koja je sa partnericom Hannom Ines iz Austrije briljirala u disciplina Barista u pripremi dva klasična napitka od kave i jednom kavom s potpisom koja se radi na licu mjesta.
– Svi predstavnici, natjecatelji naših škola pokazali su izvrsne vještine i znanja te se mogu ponositi što odlično branili boje Središnje Hrvatske. Dali su sve od sebe i natjecali se rame uz rame sa najboljim učenicima i studentima iz cijele Europe – pohvalili su se iz Srednje škole Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba