EVO ŠTO VAS OČEKUJE: Od četvrtka do subote održava se šesti festival monodrame "Monok@"

TRI PREDSTAVE U TRI DANA: U Krapinske Toplice stižu poznata glumačka imena – Ecija Ojdanić, Željko Vukmirica i Pero Juričić

Objavljeno: 24.10.2021. Vanja Hozmec

Idućeg tjedna, od četvrtka do subote, u dvorani Doma kulture Krapinske Toplice održavat će se 6. festival monodrame “Monok@“, u sklopu kojeg će biti odigrane tri predstave.

Prva je na rasporedu predstava, “Vla Vla Vlajland cabaret“, s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi. Tekst i režiju za tu predstavu, koja igra u četvrtak, potpisuje Ivan Leo Lemo, kojemu je ovo četvrti cabaret i u kojem je žanrovski nastojao iskombinirati ‘story telling’, ‘stand up’, ‘burlesque’,ali i mnoge druge ‘cabaretske’ postupke. Za produkciju predstave zaduženo je Kazalište “Moruzgva“.

Inače, glumica Ecija Ojdanić je za ovu ulogu nagrađivana na festivalima u Zaječaru, Zagrebu i Prištini, a u Prištini je za režiju nagrađen i Ivan Leo Lemo.

Druga predstava, “Povijest moje gluposti“ Željka Vukmirice, igrat će u petak. Autor, koji je ujedno i sam zadužen za produkciju, ovu monodramu igra još od 1979. godine.

Ovdje se radi o javnoj psihoanalizi te svojevrsnoj ispovijesti glumca koji otvoreno govori o sebi, svom životu od rođenja, pa sve do trenutka kada je izgubio mladenačke i profesionalne iluzije.

Posljednji dan festivala, u subotu, glumac Pero Juričić predstavit će se novim autorskim projektom naziva “Po istinitom događaju“, u produkciji “Max teatra“. Ovu je duhovita priča kroz koju će autor publici govoriti o sebi, svojem životu i glumačkoj karijeri, a posvećena je Ivi Serdaru.

Sve predstave počinju u 20 sati, a organizator je “Lutajuće kazalište“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba