BORAC SVJETSKE KLASE: Vrhunski rezultati zagorskog kickboxera

‘Zmaj’ Ivan Bertić se sa Svjetskog kupa u Mađarskoj i Svjetskog prvenstva u Italiji vratio kući s dvije bronce

Objavljeno: 24.10.2021. zagorjeinternational

Nakon što je u prošloj godini zbog pandemije koronavirusa odgođeno niz velikih svjetskih kickboxing manifestacija, u rujnu je, uz odgovarajuće mjere, u Budimpešti održan veliki Svjetski kickboxing kup za sve dobne skupine, a u listopadu Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore u Jesolu, u Italiji. Na oba je natjecanja nastupio Ivan Bertić iz Kickboxing kluba “Zmaj“ Bedekovčina te se s oba vratio s brončanom medaljom.

Na Svjetskom prvenstvu u Jesolu sudjelovalo je ukupno 1396 natjecatelja (574 na tatamiju, 812 u ringu – od toga 413 žena te 983 muških ) iz čak 65 država sa šest kontinenta, a Ivan Bertić nastupio je u K1 Styleu do 91 kilograma. U toj kategoriji, svjetski prvak postao je Rus Vasenov Dmitri, srebreni je Nijemac Styben Jakob, a brončani su Ivan Bertić i Moldavac Voronin Pavel.

Najuspješnija reprezentacija Svjetskog prvenstva je Rusija s ukupno 55 osvojenih odličja od čega s 21 zlatom, druga je Mađarska s 13 zlata, te treća Italija s devet svjetskih prvaka. Hrvatska je zauzela šesto mjesto s ukupno osvojena 23 odličja, odnosno osam zlatnih, pet srebrnih te 10 brončanih medalja.

Izvršni organizator prvenstva bio je WAKO i Talijanska kickboxing federacija.

3040 natjecatelja

A još prošlog mjeseca, na Svjetskom kickboxing kupu “26. Hungarian World Cupu“ održanom u Budimpešti, na kojem je sudjelovalo ukupno 3040 natjecatelja iz 290 kickboxing klubova iz 46 država, Ivan Bertić nastupio je u K1 Styleu – “najtvrđoj“ natjecateljskoj kickboxing opciji. U ovoj kategoriji do 91 kilograma, osvajač Svjetskog kupa postao je Rus Biziaev, drugi je bio Mađar Szabo-Toth, a broncu s Ivanom dijelio je Srbin Cvjetičanin.

Najuspješnija država na kupu bila je Mađarska s čak 87 osvojenih zlata, ispred Ukrajine i treće Bugarske. Hrvatski su klubovi zauzeli osmo mjesto.

Izvršni organizator Svjetskog kupa bila je Mađarska kickboxing federacija.

– Naš Ivan je na ovogodišnjih pet ciklusa državnih prvenstava osvojio pet odličja, od čega četiri zlata i titule državnog prvaka u K1, full contactu, light contactu i kick lightu te broncu u low kicku. Glede toga da je prvak u K1 te je uvršten u nacionalnu vrstu, odlučio je na ovom svjetskom kupu nastupati upravo u toj najzahtjevnijoj kickboxing opciji. U ciklusu ljetnih priprema, naš Ivan je odradio pripremni kamp Thailandskog boksa u Puli te kickboxing kamp u Rovinju – kazali su iz Kickboxing kluba “Zmaj“ Bedekovčina.

Kadeti i juniori

Nastavak natjecateljske sezone bit će u Budvi, u Crnoj Gori, od 6. do 14. studenoga, kada će se održavati Europsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore. Boje Kickboxing kluba “Zmaj“ Bedekovčina branit će Ana Sovec, koja će u Budvi kao ovogodišnja trostruka državna prvakinja u light contactu, kick lightu i full contactu za juniorke do 50 kilograma, nastupiti u dva “strata“ u lightu i kick lightu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba