NISU ZASTUPNICI, ALI ĆE DATI SVOJ DOPRINOS: Među vanjskim članovima 24 odbora koje je imenovao Hrvatski sabor, našli se i Zagorci

Dragutin Ranogajec izabran u Odbor za gospodarstvo, a Marko Vešligaj u Odbor za regionalni razvoj i fondove EU

Objavljeno: 06.02.2021. JJ

Hrvatski sabor imenovao je u petak vanjske članove svoja 24 odbora i Antikorupcijskog vijeća.

Među njima su i Zagorci, pa je tako u Odbor za gospodarstvo imenovan predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zajedno s Mladenom Novoselom, Ivanom Mišetićem, Ivanom Barbarićem, Tončijem Tadićem i Željkom Požegom.

U Odbor za regionalni razvoj i fondove Europske unije imenovana su tri vanjska člana – Boris Crnković, Igor Rađenović i Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade.

– U prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio sam član Odbora za regionalni razvoj i fondove EU kao zastupnik, a sada nastavljam u radu Odbora kao imenovani član iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika. U četiri godine mandata u Hrvatskom saboru posebnu pažnju posvetio sam regionalnom razvoju, posebice Zakonu o brdsko – planinskim područjima te sam pokretao i sudjelovao u inicijativama za pravedniji obuhvat brdsko – planinskog prostora, a također se zalagao za ravnomjerni regionalni razvoj te vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti radu Odbora. Praktično iskustvo koje sam stekao u povlačenju sredstva iz fondova EU u Gradu Pregradi u proteklom proračunskom razdoblju koristit ću u radu Odbora kako bih što više sredstava iz novog višegodišnjeg financijskog okvira EU 2021. – 2027. i Fonda za oporavak bilo na raspolaganju za konkretne projekte i aktivnosti javnog, privatnog i civilnog sektora u manjim sredinama poput grada Pregrade, koje imaju skromna vlastita proračunska sredstva i bez EU fondova nisu u mogućnosti realizirati veće projekte. Novo razdoblje je i prilika da kao država ispravimo brojne nelogičnosti i probleme na koje smo nailazili prilikom korištenja sredstava iz financijske omotnice 2014. – 2020., koji su posljedica naših vlastitih propusta i neadekvatnih zakonskih rješenja – poručio je Vešligaj povodom svog imenovanja.

Uz spomenute, imenovani su članovi Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, Odbora za Ustav, Odbora za zakonodavstvo, Odbora za vanjsku politiku, Odbora za europske poslove, Odbora za pravosuđe, Odbora za obranu, Odbora za financije i državni proračun, Odbora za zdravstvo, Odbora za obrazovanje, Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Odbora za pomorstvo, Odbora za ljudska prava, Odbora za rad, Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, Odbora za ratne veterane, Odbora za ravnopravnost spolova, Odbora za turizam, Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Odbora za obitelj, Odbora za poljoprivredu te Odbora za prostorno uređenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba