Kino klub Sisak prikuplja sve materijale, kako bi napravio film

O razornom potresu u Petrinji počinje se snimati i dokumentarac

Objavljeno: 10.01.2021. zagorjeinternational

Kino klub Sisak počinje sa snimanjem dokumentarnog filma koji će prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje i okolnih sela, pa poziva sve da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka, javlja 24 sata.

– Iako je Klub stradao u potresu i  mnogo je opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području – poručuju iz sisačkog Kino kluba.

Nadaju se da ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju dokumentarnog filma te da će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj.

Hrvatski audiovizualni centar izvijestio je da dio ekipe iz Kluba već aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslavačke županije, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši.

Svoje materijale, fotografije i snimke, zainteresirani mogu poslati na mail: [email protected], a uz materijale, s prijavom je potrebno poslati i tekst privole za njihovo korištenje i emitiranje.

Inače, članovi Kino kluba Sisak prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba, u okviru humanitarne akcije koja se provodi uz potporu Hrvatskog filmskog saveza.

Pomoć se šalje na Kino klub Sisak, OIB: 69952113613, [email protected] odnosno na žiro račun HR9725000091101403050.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba