IZ RAVNATELJSTVA ZA ROBNE ZALIHE OBRATILI SE PRIOPĆENJEM: Kažu da je u tijeku nabava dodatnih kontejnera, s obzirom na to da se dio njih nalazi ispred zdravstvenih ustanova RH, zbog koronavirusa

“Prehrambeni i neprehrambeni proizvodi koje imamo u zalihi dostatni su za racionalnu opskrbu cjelokupnog stanovništva 30 dana”

Objavljeno: 01.01.2021. zagorjeinternational

Trenutno stanje u Ravnateljstvu za robne zalihe sastoji se od prehrambenih proizvoda (pšenica, kukuruz, juneće i svinjsko meso, mesne i riblje konzerve, CSO paketi itd.) te neprehrambenih proizvoda (višenamjenske cisterne, naftni derivati, stambeni kontejneri, agregati, šatori, kreveti, vreće za spavanje, zaštitna oprema itd) i dostatne su za racionalnu opskrbu cjelokupnog stanovništva za 30 dana, priopćili su iz Ravnateljstva.

Ravnateljstvo za robne zalihe robe isporučuje na temelju naloga Ravnateljstva za civilnu zaštitu, odnosno, kada se radi o dijelu vatrogasne opreme od Glavnog vatrogasnog zapovjednika.

U svrhu zbrinjavanja stanovništva Sisačko – moslavačke županije – gradova Petrinje, Gline i Siska te okolnih mjesta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstvo za robne zalihe se odmah 29. prosinca po zaprimanju prvih naloga Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva civilne zaštite uključilo u pružanje pomoći stradalima u potresu.

Dana 29. prosinca 2020. godine u potresom pogođena područja isporučeno je:

–        8 cisterni za pitku vodu svaka nosivosti 7000 litara

–        317 kreveta

–        3000 litara dizel goriva,

a dana 30. i 31. prosinca sljedeća roba:

–        21 stambeni kontejner

–        45 agregata

–        200 kreveta

–        1 tona mesnih narezaka

–        2000 cjelodnevnih suhih obroka.

U četvrtak je organizirana doprema 7500 kilograma kruha na područje Petrinje i Gline svakog dana do prestanka potrebe.

Sukladno navedenom, razvidno je da je isporučena sva tražena roba koju robne zalihe posjeduju, a koja je putem Ravnateljstva civilne zaštite zatražena, stoji u priopćenju.

– Isto tako, napominjemo i podsjećamo kako se 201 kontejner nalazi ispred zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske te služi medicinskom osoblju kao pomoć u borbi s koronavirusom, dok je 76 kontejnera angažirano za smještaj stanovništva nakon potresa u Zagrebu i okolici. U tijeku je nabava dodatnih kontejnera, koja je pokrenuta 22. prosinca 2020. za potrebe krize uzrokovane koronavirusom, te će iz tog kontigenta u narednih 10 dana biti dobavljeno još 41 kontejner na potresom ugrožena područja. Zaključno, Robne zalihe na svaki nalog za dostavom roba reagiraju u najkraćem mogućem roku, bez obzira o kojoj se vrsti roba radi – kažu iz Ravnateljstva za robne zalihe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba