TERME TUHELJ: Otvoren sedmi festival matematike 'Mathfest'

LJUBAV PREMA BROJKAMA: Više od 350 učenika prionulo rješavanju matematičkih zadataka

Objavljeno: 28.04.2024. zagorjeinternational

Zamjenica župana Jasna Petek je u petak, 26. travnja  2024. godine, u Termama Tuhelj otvorila 7. festival matematike “Mathfest” koji se održava s ciljem popularizacije matematike u široj javnosti i omogućivanja daljnjeg razvoja matematički nadarenim učenicima.

– Mi u Krapinsko-zagorskoj županiji trudimo se pružiti podršku svima koji ste u nekom području talentirani ili daroviti, da te svoje mogućnosti razvijete i ostvarite u najvećem mogućem smislu. Čestitke i zahvala organizatorima, a posebni pozdravi svima koji ste odlučili svoje vještine iz matematike još malo brusiti, družiti se i zabavljati – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te podsjetila kako u Krapinsko-zagorskoj županiji od nedavno postoji sedam centara izvrsnosti, kao i da se na web stranici lumen.kzz.hr mogu pronaći brojni materijali za rad s darovitom djecom.

‘Mathfest’ organizira Udruga Mathkaj, čija je predsjednica Ančica Slaviček istaknula kako mnogi učenici vole i žele učiti matematiku, no izvan školskih okvira nemaju mogućnost daljnjeg napretka i stručnog matematičkog usavršavanja.

– Ovi perivoji i parkovi bili su nadahnuće Antunu Mihanoviću za stvaranje prekrasnih stihova naše himne, no danas neka se ovim hodnicima i ovim parkovima čuju matematičke formule i zadaci i danas neka hotel Well na jedan dan postane hotel matematike – poručila je predsjednica Mathkaja Ančica Slaviček, uz koju su u Organizacijskom odboru bile i Andreja Drašković, Tanja Turk, Viktorija Dimec Bračun, Vesna Kunštek, Maja Vahtarić i Lucija Kuhar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba