Besplatan koncert vrhunskih glazbenika

“BISTRIČKI ZVUKOLIK”: U marijabistričkom Domu kulture gostuju Krešimir Has na čembalu i Krešimir Lazar na violončelu

Objavljeno: 21.06.2020. zagorjeinternational

U marijabistričkom Domu kulture u ponedjeljak s početkom u 19.30 sati održat će se besplatan koncert u sklopu 7. sezone “Bistričkog zvukolika”. Na koncert pod nazivom “Europa galante II”, nastupit će Krešimir Has na čembalu i Krešimir Lazar na violončelu.

Renesansa i barok

Krešimir Has, orguljaš i čembalist, svoju je umjetničku djelatnost usmjerio prema glazbi visoke renesanse i baroka, redovito nastupajući na svim relevantnim glazbenim, a posebice specijaliziranim pozornicama Republike Hrvatske, a nastupa i u inozemstvu. Nakon završenih studija orgulja i čembala na Glazbenoj akademiji u Zagrebu te usavršavanja na Musikhochschule Lübeck, dugi niz godina djelovao je kao jedan od najistaknutijih članova Hrvatskog baroknog ansambla, a također je i redoviti suradnik Varaždinskog komornog orkestra.

Nagrada “Jurica Murai”

Violončelist Krešimir Lazar rođen je u Varaždinu, a diplomirao je i magistrirao na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Osvajao je nagrade u zemlji i inozemstvu, među kojima vrijedi izdvojiti I. nagradu na međunarodnom natjecanju Alfredo Marcosig u Goriziji (Italija), zatim nagradu Hrvatske radiotelevizije Amando Ivančić, Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Dekanovu nagradu Muzičke akademije u Zagrebu, nagradu Hrvatskog glazbenog zavoda i nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i ostalih znanstvenih djelatnika u Zagrebu. Koncertirao je u više europskih i latinoameričkih zemalja. Također, Has i Lazar dobitnici su nagrade “Jurica Murai” za koncert u sklopu 41. Festivala Varaždinske barokne večeri 2011. godine.
Koncert u Mariji Bistrici organizira Udruga “Svesvir” iz Marije Bistrice, a suorganizator je Općina Marija Bistrica. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba