TO JE PRAVI ZAGORSKI “ŠTIMUNG”: Etno festival u Cvetlinu i ove godine privukao i staro i mlado

Bednjanski štemeri, Višnjičke puce i Trakoščanci pobjednici 33. izdanja najveće kulturno – glazbene manifestacije bednjanskog kraja

Objavljeno: 22.07.2019. zagorjeinternational

Neslužbenom mjesnom himnom “Lijepo je mjesto Cvetlin”, koju su na središnjoj pozornici pod velikim šatorom izveli članovi Kulturno – umjetničkog društva “Cvetlinski zvon”, u subotu je otvoren 33. cvetlinski Etno festival, najveća i najomiljenija kulturno – glazbena manifestacija šireg bednjanskog kraja.

Kolone vozila

Njenu su popularnost i ove godine potvrdile kolone vozila i mnoštvo posjetitelja koje se u Cvetlin ponovno slilo samo s jednim ciljem – da ponovno osjete nekadašnji “štimung” Zagorja, da se razvesele, vide stare prijatelje, podrže svoje muzikaše, te da se opuste u domaćoj atmosferi i uživaju uz dobru kapljicu i zagorski gurmanski zalogaj. Manifestacija je i ovog puta održana u organizaciji DVD-a Cvetlin, a brojni posjetitelji ponovno su uživali u skladbama koje se izvode na glazbalima karakterističnima za Zagorje – harmonici, violinama, cimbulama, braču i bugariji, basu… Festival je održan pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja, Varaždinske županije i Ministarstva kulture.

Zabavni program

Prema odluci stručnog žirija, pobjednici 33. festivalskog izdanja su Bednjanski štemeri, Višnjičke puce i Trakoščanci, dok je publika svojim favoritima proglasila Višnjičke puce. Nakon natjecateljskog dijela, uslijedio je zabavni program, u kojem su nastupili Bednjanski štemeri i Ivan Fiolić Fio, koji su na noge podigli i staro i mlado. Uz ples i pjesmu te poznate melodije, zabava je potrajala do jutarnjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba