Proslavljeno 80 godina DVD-a Rakovec

Društvu za rođendan novo kombi vozilo

Objavljeno: 22.07.2019. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakovec iz Klanjca proslavilo je 80 godina postojanja. Na početku proslave, okupljene je u ime domaćina pozdravio predsjednik DVD-a Željko Zajec, a gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek zapovjedniku je uručio ključeve novog vatrogasnog kombi vozila, kao donaciju Grada. Društvo trenutno broji 46 članova te 12 članova vatrogasne mladeži.

Zahvalnica društvu

Na svečanosti kod vatrogasnog doma bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom predsjedniku DVD-a Željku Zajecu uručio zahvalnicu.
– Vatrogasci svoje slobodno vrijeme troše bez ikakve naknade. Od društva i zajednice ne traže apsolutno ništa, a uvijek su spremni sebe staviti u opasnost kako bi spasili tuđi život i tuđu imovinu i zato vatrogasac ne može biti svatko. Svima vam zahvaljujem na svemu što radite te vam čestitam ovu veliku godišnjicu – rekao je župan Kolar, te dodao kako je upravo DVD Rakovec dugih 16 godina imao predsjednika Vatrogasne zajednice KZŽ Ivicu Glasa, te kako je nekadašnji predsjednik DVD-a Nikola Glas dobio zahvalnicu Hrvatske vatrogasne zajednice za 70 godina rada u vatrogastvu.

Brojni gosti

Među brojnim gostima u Rakovcu bili su i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, kao jedan od pokrovitelja ove velike obljetnice, te predsjednik VZ KZŽ, Stjepan Skuliber.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba