DONOSIMO DETALJAN RASPORED: Manifestacija “Ljeto u Krapini” i ove godine donosi pregršt kulturnih i zabavnih događanja tijekom ljetnih mjeseci

Ovog vikenda “Noć krapinskog pračovjeka”, uz dječje radionice, kotlovinu i koncerte Adastre i Pravila igre

Objavljeno: 13.06.2019. JJ

Počinje još jedno “Ljeto u Krapini”, koje će i ove godine građanima i posjetiteljima tijekom ljetnih mjeseci pružiti niz zanimljivih zabavnih i kulturnih sadržaja. Ovog vikenda održava se manifestacija “Noć krapinskog pračovjeka”, u sklopu koje su u subotu od 17 sati u Parku Matice hrvatske organizirane dječje radionice. Bit će tu vožnja monociklom, modeliranje balona, razne maskote, štule, facepainting, žongliranje, radionice za djecu Muzeja krapinskih neandertalaca, predstava, modna revija “Pračovjek”, disco večer za djecu, čitalački kutak i predstava udruge “Pleme špiljskog medvjeda”. U Kinu Krapina u 19 sati igra animirani film “Dugi iz kamenog doba”, uz besplatan ulaz. Na Trgu Ljudevita Gaja u 18 sati počinje natjecanje u pripremanju kotlovine. U 20.30 sati na rasporedu je koncert Adastre, a u 22 sata nastupaju Pravila igre.

Dvorište Galerije

Program “Ljeta u Krapini” nastavlja se u nedjelju, kada će u 10 sati u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa biti proslavljena mlada misa vlč. Matije Vragovića. U 19 sati se u Festivalskoj dvorani održava plesna produkcija krapinskih mažoretkinja.
U petak, 21. lipnja, u 22 sata na rasporedu je noćni uspon na Strahinjščicu, dok će tjedan dana kasnije, s početkom u 19 sati, u Galeriji grada Krapine biti otvorena izložba polaznika radionica EU projekta “OK! Otkrijmo kreativnost” – Umjetnost i kultura 54+.
Još jedna izložba bit će otvorena 4. srpnja, također u 19 sati, ovog puta u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Radi se o izložbi Državnog arhiva u Varaždinu “Gradovi i trgovišta na hrvatsko – štajerskoj granici”.
U subotu, 6. srpnja, u dvorištu Galerije, s početkom u 21 sat, bit će obilježena 210. godišnjica rođenja Ljudevita Gaja, uz koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i soliste, Barbaru Suhodolčan, Rajka Suhodolčana i Adalberta Turnera Jucija, uz besplatan ulaz. Tjedan dana kasnije na istom mjestu u isto vrijeme igra kazališna predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”, također uz besplatan ulaz.

Promocija monografije

U petak, 2. kolovoza, na Starom gradu tradicionalno će biti obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, u 18 sati, a u nedjelju, 11. kolovoza, s početkom u 19 sati, ondje će se održati koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina. U petak, 23. kolovoza, bit će obilježena 120. godišnjica otkrića krapinskog pračovjeka na Nalazištu Hušnjakovo, uz koncert Big banda Hrvatske liječničke komore.
Manifestacija “Ljeto u Krapini” završava 1. rujna, promocijom monografije Gradskog puhačkog orkestra Krapina u Muzeju krapinskih neandertalaca, s početkom u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba