Povijesno – plesna udruga “Kontea” iz Konjščine svojim koreografijama i predstavom obogatila program 12. Zvonimirovih dana na kninskoj tvrđavi

VELIKA ČAST: Petra Gudek u ulozi kraljice Jelene pratila manifestaciju u društvu kralja Zvonimira

Objavljeno: 13.06.2019. JJ

Kulturno – povijesna manifestacija 12. Zvonimirovi dani održana je prošlog tjedna na kninskoj tvrđavi. Druga po veličini fortifikacijska utvrda u Europi nakratko je vraćena u 11. stoljeće, slavno doba vladavine kralja Dmitra Zvonimira, kada je Knin bio kraljevski grad. Ova kulturno – povijesna manifestacija ima tradiciju od 2008. godine, a organizatori su Grad Knin, Povijesna postrojba kralja Dmitra Zvonimira i muzej u Kninu.

Mali vitezovi

Kao i svake godine, sudjelovale su mnoge viteške skupine iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske, a od prošle godine dio programa su i Mali vitezovi kralja Zvonimira za djecu.
Povijesno – plesna udruga “Kontea” iz Konjščine redoviti je gost manifestacije već dugi niz godina, a uz ples i plesne koreografije, već drugu godinu zaredom članovi udruge sudjeluju na manifestaciji i s predstavom povijesne tematike. Tako su ove godine izvedene scene “Seljačke bune”, koje su pripremili članovi Povijesne grupe Osnovne škole Konjščina, a scenarij je napisala Sonja Gregorić. Također, članica konjščinske udruge Petra Gudek izabrana je za kninsku kraljicu Jelenu, pa je imala čast cijelu manifestaciju promatrati s visokog trona, u društvu kralja Zvonimira.

Opera Zrinski

– Izričito zadovoljstvo i čast je biti dijelom takve manifestacije, tako da su se mali Konjščinci zajedno s članovima udruge vratili kući puni dojmova i punih srca. Poseban doživljaj bio je uživo pratiti i biti dijelom poznate opere “Nikola Šubić Zrinski”, Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, koja je izvedena na originalnoj kninskoj pozornici s prirodnim stjenovitim kulisama – kažu iz udruge “Kontea”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba