Ovogodišnji 18. po redu Krapinski izviđački križni put proširit će se na dekanatsku razinu

Krapinčani i Zabočani će, svatko iz svog smjera, doći u Sveti Križ Začretje, gdje će biti zadnja postaja, sveta misa i korizmeni koncert

Objavljeno: 28.03.2019. JJ

Ovogodišnji 18. po redu Krapinski izviđački križni put proširit će se na dekanatsku razinu, pa će tako ove godine obuhvatiti tri župe: Krapinu, Sveti Križ Začretje i Zabok. Križni put će krenuti iz župne crkve sv. Nikole biskupa, s uvodnom molitvom i prvom postajom u 9 sati. U krapinskoj crkvi ove subote će se okupiti župljani krapinske i svetokriške župe, koji će iz Svetog Križa Začretja biti dovezeni autobusom. Tu se okupljaju i gosti, između ostaloga, i izviđači iz raznih krajeva Hrvatske.

Završna molitva 

Pobožnost križnog puta nastavit će se gradskim ulicama i parkom do franjevačke crkve, te prema Šapcu, Bobovju, Pristavi Krapinskoj, Gornjoj Pačetini i prema župnoj crkvi u Svetom Križu Začretje.

Vjernici Župe Zabok će pak u 10 sati krenuti prema Svetom Križu Začretje, kroz naselje Tršinski, Zabočku cestu, kapelicu sv. Antuna u Grabrovcu, Štrucljevo i Pustodol Začretski, gdje će po dolasku vjernika iz Krapine i vjernika iz Zaboka, biti četrnaesta postaja i završna molitva te sveta misa, s početkom u 14 sati, na kojoj će pjevati župljani i članovi Župnog zbora sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića.

Bez uzbrdica

Nakon svete mise, održat će se korizmeni koncert pučkih pjesama vjernika iz Kaštel Lukšića, a bit će organizirana i okrjepa za sve hodočasnike, u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretju. Prijevoz kući bit će organiziran autobusima.

Organizatori pozivaju sve vjernike da se pridruže ovoj pobožnosti, a posebno djecu i mlade, te napominju da dionica križnog puta nema velikih uzbrdica.

FOTO: Župa Krapina

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba