Na press konferenciji u Zagrebu predstavljen izložbeno – prodajni, turističko – gospodarski i kulturološki susret “Kajkavci u Lisinskom”, koji se održava 3. ožujka

“‘KAJ’ JE IDENTITET, KULTURA, NAČIN ŽIVOTA”: Ove godine naglasak na promociji turizma, a najavljen je i veliki koncert koji će okupiti brojne domaće izvođače

Objavljeno: 23.02.2019. zagorjeinternational

U prostorima Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen izložbeno – prodajni, turističko – gospodarski i kulturološki susret “Kajkavci u Lisinskom”, koji će biti održan u nedjelju, 3. ožujka. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar najavio je projekt zajedno s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, međimurskim županom Matijom Posavcem, zamjenikom varaždinskog župana Robertom Vugrinom, zamjenikom Koprivničko – križevačkog župana Darkom Sobotom, zamjenicom zagrebačkog župana Nadicom Žužak i direktorom Radija Kaj Dragom Gradečakom. U glazbenom dijelu programa nastupio je Mirko Švenda Žiga.

Licitarska srca

Župan Kolar je pozvao Zagrepčanke i Zagrepčane i njihove goste da posjete Lisinski te uživaju u velikom koncertu kajkavske popevke i bogatom izložbeno – prodajnom sajmu.
– Za nas Zagorce “kaj” je više od riječi, to je naš identitet, naša kultura i način života. Ove godine ćemo u Lisinskom naglasak staviti na promociju turizma. Vi znate da smo prošle godine proglašeni najboljom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske, a naravno da i dalje nastavljamo povećanjem smještajnih kapaciteta te stvaranjem novih sadržaja i ponuda. Ovdje će biti i naši OPG-ovi s domaćim proizvodima, zatim licitarska srca i dječje drvene igračke s liste UNESCO-a, med i bučino ulje, babičini kolači te jedan od najboljih KUD-ova u Hrvatskoj, Ansambl Zabok – rekao je župan Kolar te istaknuo kako će se u nedjelju, 3. ožujka, na malom mjestu biti jako puno delicija, povijesnog i kulturnog blaga.

Kolači i štrukli

Od 14 do 19 sati u predvorju KD-a Lisinski održavat će se izložbeno – prodajni sajam, na kojem će se predstaviti turističke zajednice, toplice, zdravstveni turizam i cikloturizam. Bit će tu i babičini kolači, zagorski štrukli, zelje, bučino ulje, med, drvene dječje igračke te licitarska srca pod zaštitom UNESCO-a, nastup pjevača solista i skupina, tamburaških i folklornih sastava, razgovori s izlagačima i zanimljivim posjetiteljima, predstavljanje turističkih manifestacija, animacija posjetitelja, nagradne igre i slični sadržaji. U 19 sati počinje koncert na kojem će nastupiti: Savski valovi, Adam Končić, Gordana Ivanjek Tušek, Hrvoje Herček, Vokalno – instrumentalni sastav “Jane” iz Velike Gorice, Kavaliri, Karlo Čeh, Tia Pikija, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Pleteri, Muška klapa “Zrinski” iz Vrbovca, Mladen Kos, Tihomir Kožina, Iva Ranogajec Inkret, Mirko Švenda Žiga, Gabrijela Hrženjak, Kajda, Đurđevčice, Branko Greblički Ventek, “Singrlice” – vokalno – umjetnička organizacija iz Samobora, Ivan Benc, Elvira Voća, Ella Ranogajec Inkret, Hrvatska udruga cimbalista Đurđevac, orkestar Radija Kaj pod vodstvom Karla Kukovačeca i brojni drugi.
Projekt Kajkavci u Lisinskom organizira Radio Kaj, u partnerstvu s Krapinsko – zagorskom, Koprivničko – križevačkom, Međimurskom, Varaždinskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba