Predsjedništvo SDP-a utvrdilo 12 imena koja će stranku predstavljati na europskim izborima, među njima i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek

“Ukoliko se smatra da je to najbolji izbor, ja sam se kao kandidatkinja iz Zagorja za stranku spremna primiti posla, ne bježim od odgovornosti”

Objavljeno: 23.01.2019. zagorjeinternational

Predsjedništvo SDP-a je utvrdilo 12 imena koja će stranku predstavljati na europskim izborima. Na listi se našlo šest kandidata i šest kandidatkinja, a među njima, uz Biljanu Borzan, Gordana Marasa, Ranka Ostojića i Tonina Piculu i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

– Moram priznati da me iznenadio poziv predsjednika Bernardića da bih ja trebala biti na listi za EU parlament, tim više što smo u Županijskoj organizaciji SDP-a, predlagali drugog kandidata. Međutim, ta lista još nije službena, treba je potvrditi Glavni odbor stranke, pa ne mogu još puno komentirati, osim kako, smatram da su ovi izbori izuzetno važni za budućnost SDP-a i da birači od nas sigurno ne žele nikakve kalkulacije. Ukoliko se smatra da je to najbolji izbor, ja sam se kao kandidatkinja iz Zagorja za stranku spremna primiti posla, ne bježim od odgovornosti – rekla nam je Auguštan – Pentek.

Kako piše 24 sata, biralo se iz bazena 30-ak kandidata koje su nominirale županijske organizacije, a redoslijed na listi nije se utvrdio.
– Svaki od kandidata je pristao biti na listi ili rekao da iz nekog razloga ne želi biti na listi. Nema razloga bilo koga prisiljavati ako to ne želi. Predsjednik snosi političku odgovornost i on će ju podnijeti nakon obavljenih izbora. Njegova ocjena da ne treba biti na listi njega ne amnestira od rezultata na izborima. Mislim da je dobro izbalansirana lista – rekao je Davorko Vidović.
Na listi SDP-a su još Barbara Antolić Vupora, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sanja Radolović, Joško Klisović, Fred Matić i Mladen Novak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba