Sutra u Pregradi zanimljiv program za žene starije od 54 godine, koji će posebno razveseliti obožavateljice Marije Jurić Zagorke

Čitat će se Zagorkina “Gordana”, a sudionice će moći sudjelovati na radionicama veza te se informirati o statusu žena kroz povijest

Objavljeno: 30.11.2018. JJ

U Gradskoj knjižnici Pregrada i Muzeju grada Pregrade “Zlatko Dragutin Tudjina”, ove subote održat će se radionice za žene starije od 54 godine, u okviru projekta “#Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost”. Održat će se radionica čitanja Zagorkine “Gordane”, kviz, likovno – etnografske radionice veza te radionice o statusu žena kroz povijest.

Putujuća izložba

Na vezilačkoj radionici, sudionice će imati priliku naučiti, ili ponoviti ako su im već poznate, različite tehnike veza prisutne u hrvatskoj tradicijskoj kulturi. Radovi će biti inspirirani motivima s narodnih nošnji Hrvatske, a na kraju projekta bit će prezentirani kao dio velike umjetničke instalacije na putujućoj izložbi u Korenici, Pregradi i Zagrebu. Predznanje bilo koje vrste nije uvjet za sudjelovanje, a uz radionice i druženje s poznavateljicama Zagorkinog djela te likovnom umjetnicom i etnologinjama, bit će organiziran i ručak za sudionice. Ovisno o broju prijava, za sudionice će biti osiguran i prijevoz minibusom iz smjera Klanjca, Zaboka i Krapinskih Toplica. Ukupan broj sudionica ograničen je na 30.

Besplatno sudjelovanje

Sudjelovanje je besplatno, a prijave se vrše putem e-maila: [email protected] ili WhatsApp aplikacije na broj 091/752 23 75. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt, općinu/grad te priložiti obostranu kopiju/fotografiju osobne iskaznice, ukoliko osoba nije sudjelovala u programu “Zagorkin kamp”.

Projekt provodi Centar za ženske studije iz Zagreba, u partnerstvu s LAG–om Zagorje – Sutla i Etnografskim muzejom iz Zagreba, a financiran je u okviru natječaja “Umjetnost i kultura 54+” iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”, iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba