NA SAJMU “100% DOMAĆE – 100% EKO – 100% ETNO” U ZLATAR BISTRICI 40-AK IZLAGAČA

“Jubilarna peta manifestacija pokazuje da je ovo pun pogodak, odaziv iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, naše županije i Zagreba govori koliki je interes za prezentaciju domaćih proizvoda“

Objavljeno: 14.10.2018. ivanabelosevic

U Domu kulture u Zlatar Bistrica otvoren je peti sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane “100% domaće – 100% eko – 100% etno“. Na ovom izložbeno – prodajnom sajmu prezentira se oko 40 izlagača s domaćim autohtonim proizvodima, zdravom hranom, proizvodima iz integriranog i eko uzgoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Krapinsko – zagorske i drugih županija.

Manjak prostora

Zadovoljstvo prikazanim nije krio domaći načelnik Žarko Miholić.

– Jubilarna peta manifestacija pokazuje da je prezentacija malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava stvarno bila pun pogodak i to je ustvari ono na čemu počinje i počiva naše gospodarstvo. Zbog prevelikog interesa i premalog prostora morali smo nažalost nekima otkazati sudjelovanje. Vjerujem da ćemo kroz neke dvije godine i dovršenje sportske dvorane uspjeti popraviti. Odaziv iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, naše županije i Grada Zagreba pokazuje koliki je interes za prezentaciju domaćih proizvoda – istaknuo je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić.

Pomoć zagorskoj proizvodnji

Na otvorenju je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Svaka manifestacija koja daje mogućnost domaćim OPG-ovima da se prezentiraju je hvale vrijedna, pa tako i ova u Zlatar Bistrici. To je sigurno jedan dobar nastavak manifestacije “100% zagorsko“, koja je bila u Zagrebu, Rijeci i Puli. Bitno je reći da kroz mjere ruralnog razvoja sa 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava zapravo pomažemo zagorsku poljoprivredu, a s druge strane radimo i na brendiranju naše proizvodnje. Pozivam sve poljoprivrednike da prate natječaje Ministarstva poljoprivrede, da pripreme papire i jave se na natječaje kako bi povukli bespovratna sredstva iz Europske unije te da prate naše mjere ruralnog razvoja i tu povlače bespovratna sredstva i tako povećavaju svoju proizvodnju, koja je još uvijek premala kako bi proizvode mogli plasirati u sve naše restorane i hotele i tako nastaviti brendiranje domaće proizvodnje – naglasio je župan Kolar.

U kulturno – umjetničkom programu nastupio je KUD Belec. Sajam je otvoren do 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba