Nastavlja se program manifestacije “Branje grojzdja”

Umirovljenici organizirali turnir u kuglanju, a kreativne pregradske žene izložile svoje radove u Gradskoj knjižnici

Objavljeno: 26.09.2018. JJ

U sklopu manifestacije “Branje grojzdja”, jučer je na Kunagori održan turnir u kuglanju na visećoj kuglani, u organizaciji Udruge umirovljenika Pregrada. Ujedno je to bila prilika pregradskim umirovljenicima za trening prije Susreta umirovljenika Krapinsko – zagorske županije koji će se održati u Velikom Trgovišću. Poslijepodne je pak bilo rezervirano za druženje uz belu.

Pregradska nošnja

Program je nastavljen u Gradskoj knjižnici, otvorenjem izložbe kreativnih Pregračanki pod nazivom “Ženskih ruku djela”. Na izložbi su se mogli vidjeti uporabni predmeti, ukrasi i nakit od keramike, stakla, platna i papira, a bile su izložene i jestive kreacije Udruge kostelskih žena, među kojima i kolač od grožđa, prema ideji chefa Mislava Božića. Također, izložena je bila i pregradska narodna nošnja, a nosili su je Stella Pondeljak, Jurica Bednjanec, Vlatko Gretić i Luka Smrkulj. U glazbenom dijelu programa nastupio je Dino Miklaužić iz Huma na Sutli, koji je na staklenim bocama zasvirao “Lepe ti je Zagorje zelene” i “Zagorski cug”. Inače, na izložbi su izložena djela sljedećih kreativnih Pregračanki: Mirjane Dumić, Martine Jurmanović, Dragice Kantoci, Elizabete Kantoci, Biserke Kolar, Dore Kolar, Anice Kovačić, Jelene Mrkus, Slavice Reiner, Bojane Štruk, Udruge kostelskih žena, Slavice Vidaček i Ane Vukas.

Dječja predstava

Program 48. “Branja grojzdja” nastavlja se danas, akcijom “Dan ljubaznosti u prometu” i predstavom za djecu “Kraljević Čuperko”. U 19 sati u Galeriji Muzeja grada Pregrade otvara se izložba “Branje grojzdja – retrospektiva”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba