I zagorska policija danas obilježava Europski dan bez poginulih u prometu

U osam mjeseci ove godine, u prometnim je nesrećama u Hrvatskoj poginulo 216 osoba, a 1868 ih je teško ozlijeđeno

Objavljeno: 19.09.2018. JJ

Obilježava se Europski dan bez poginulih u prometu, a tim povodom, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, u sklopu projekta EDWARD (European Day Without A Road Death), provest će se preventivno – represivne aktivnosti usmjerene na procesuiranje težih prometnih prekršaja.

Mreža prometne policije

Republika Hrvatska, zajedno s ostalim državama članicama Europske unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije (Tispol), koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD. Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova. Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle, makar i na par minuta, o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

Afirmativne poruke

Projekt EDWARD podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije, te je velik broj poznatih organizacija i inicijativa te njihovih čelnika, prisegnulo da će širiti EDWARD afirmativne prometne poruke. Prema podacima za Republiku Hrvatsku, u osam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 216 osoba je poginulo, a 1868 osoba je teško ozlijeđeno. Na EDWARD dan 2017. godine u Republici Hrvatskoj poginula je jedna osoba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba