Predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković posjetio je Krapinu povodom 53. Tjedna kajkavske kulture i prve, retrospektivne večeri Festivala kajkavskih popevki

Krapina obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju, a “Suza za zagorske brege” mi je među najdražim popevkama

Objavljeno: 07.09.2018. Alen Brodar

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH, posjetio je Krapinu povodom 53. Tjedna kajkavske kulture i prve večeri Festivala kajkavskih popevki, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Dočekali su ga domaćini, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović sa suradnicima i saborski zastupnik Žarko Tušek, nakon čega su popili kavu na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja, u društvu brojnih visokih uzvanika, državnih tajnika, gradonačelnika i načelnika, a potom su se Parkom Matice hrvatske uputili do Zagorskog gospodarskog zbora.

Zagorski gospodarski zbor

Tamo pak ih je sa suradnicima i u društvu koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića, dočekao Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, pa su svi zajedno krenuli u obilazak sajma. Kako je ove godine županija partner Vukovarsko – srijemska županija, nisu propustili kušati ni slavonski kulen, no obilazeći sajam popričali su s velikim dijelom izlagača, da bi na kraju sve popravili zdravicom s domaćim kupinovim vinom.

– Ovaj kraj poznat je po tradiciji obrtništva i zanatstva, ovdje se jako puno proizvodi, ima više izvoza nego uvoza, tako da vidim dosta optimizma i ljude koji vlastitom kreativnošću, organizacijom i kadrovima mogu konkurirati na europskom i svjetskom tržištu. Tako da su to ljudi koji zaslužuju svaku potporu, kako države, tako lokalnih vlasti, rekao je Jandroković nakon obilaska ZGZ-a, a potom se u društvu svojih domaćina uputio u Festivalsku dvoranu, na “Popevke zanavek”.

U ozračju kaja

– Inače, pripala mi je čast i zadovoljstvo da budem pokrovitelj programa “U ozračju kaja”, kao dijela ove zaista velike i odlične manifestacije, Tjedna kajkavske kulture. Došao sam na Festival kajkavskih popevki, koji se ove godine održava 53. puta i zaista se radi o festivalu koji obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju. Čestitke svima koji su ovo organizirali, svim entuzijastima, volonterima koji sudjeluju u ovom velikom projektu i ponosan sam i sretan što sam ovdje – rekao je Jandroković, zaključivši da mu je “Suza za zagorske brege” jedna od najljepših popevki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba