Bogat program popularne manifestacije traje više od mjesec dana. Imamo sve detalje

Klanječki dani, i svi su opet vani

Objavljeno: 02.05.2024. zagorjeinternational

Prigodno, s dolaskom ljepšeg vremena, brojni se sadržaji i društvena događanja sele na otvoreno, pa je tako došlo vrijeme za još jedno izdanje manifestacije ‘Klanječki dani – opet smo vani’.

Bogat program započeo je još u nedjelju, a cijeli prvi tjedan u znaku je klanječkih svetkovina, no pripremljen je bogat zabavno, kulturno, sportski program koji će trajati do sredine lipnja – ukupno čak mjesec dana.

Zabava i dobro društvo

U četvrtak, 9. svibnja, u Pizzeriji ‘Quattro’ održat će se humanitarni pub quiz u organizaciji GD Crvenog križa, a nakon toga u subotu 11. svibnja, na redu je dobro poznata manifestacija “Dobro je, klanječko je” na Trgu Antuna Mihanovića gdje će se ujedno pripremati kotlovina uz budno oko poznatog kuhara Tomislava Špičeka. Bit će tu i predstava i kino za djecu, razne radionice i igraonice, a navečer slijedi nastavak zabave uz grupu ‘Fantastic’. 

Nedjelja 12. svibnja rezervirana je za ‘Piknik na Cesargradu’, a u srijedu 15. svibnja u Velikoj dvorani igra predstava ‘Petar Pan’ koju su pripremila odgajateljice DV-a ‘Kesten’.

Kuća Klajn

Bogat program priredili su i u Kući Klajn koja će od 16. do 18. svibnja svima otvoriti svoja vrata. U tri dana i službeno će se otvoriti kino dvorana, predstaviti Kino Martin, gledat će se filmovi, družit će se s autorima, umjetnicima, susjedima i prijateljima. Uz to, fino će se jesti i piti. 

Klanjec ART Fest – No. 1

Od 20. do 29. svibnja otvaraju se i svi parkovi i ulice u gradu. Bit će tu mnogo street art umjetnika, brojnih zanimljivih radionica, ulične izvedbe ‘Cirk Pozora’, ali i kazališne izvedbe za djecu i mlade. Najavljeni su i brojni koncerti, a sve to u z puno zabave i dobre ‘vibre’. 

Sport

Sportska događanja kreću ovog vikenda uz Hrvatsku spin ligu na Zelenjaku. Također, ovog vikenda slijedi i Tradicionalni međunarodni šahovski turnir te Nordijsko hodanje i rekreativno vježbanje u prirodi. U utorak 7. svibnja na rasporedu je Memorijalni turnir ‘Albin Šoban Binča’ na streljani SK ‘Predionica’, a u petak 10. svibnja u ribičkom domu održat će se Otvoreni turnir u pikadu. U nedjelju 19. svibnja ŠRD ‘Sutla’ organizira tradicionalni Memorijalni ing. ‘Anđelko Petek Pajo’. 

Isto tako, s obzirom na to da je svibanj mjesec vatrogasaca, u subotu 18. svibnja slijedi 9. terensko natjecanje operativnih vatrogasaca ‘Klanjec 2024’ u organizaciji DVD-a Klanjec, a u subotu 8. lipnja terensko natjecanje operativnih vatrogasaca ‘Rakovec – Tuhelj 2024’ u organizaciji DVD-a Rakovec.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba