SVEČANA DODJELA MAJSTORSKIH DIPLOMA U SKLOPU ZAGORSKOG GOSPODARSKOG ZBORA

Krapinsko – zagorska županija bogatija za čak 89 novih majstora

Objavljeno: 07.09.2018. ivanabelosevic

U Krapini je sklopu Zagorskog gospodarskog zbora, održana  dodjela 89 majstorskih diploma. Diplome su uručili državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško.

Cilj – nova radna mjesta

Mario Antonić je rekao kako je majstorsko zvanje kruna jednog ciklusa obrazovanja i dokaz stjecanja vještina, ne samo za raditi nego i prenositi znanje na buduće generacije.

– Deficitarna zanimanja ključna su za razvoj gospodarstva i mi u ministarstvu puno pažnje pridajemo poduzetnicima i obrtnicima. Vrlo dobro kroz razne programe surađujemo i s Hrvatskom obrtničkom komorom. Cilj nam je osiguranje novih radnih mjesta i dat ćemo sve od sebe da uvjeti za rad i stjecanje obrtničkih znanja bude što bolje i prihvatljivije za buduće naraštaje. I na kraju čestitam svima na dobivanju diploma – dodao je državni tajnik Antonić.

Poticanje obrtničkih zanimanja

Anđelko Ferek Jambrek naglasio je kako se Županija zalaže za obrtnička zvanja.

-Tu su diplome za deficitarna zanimanja, od stolara, majstora zidara, konobara, kuhara i frizera. Oni su postali majstori kako bi učenike naučili svom zanatu i to trebamo poticati, jer je to neprocjenjivo – zaključio je Ferek Jambrek.

Dodjeli su prisustvovali i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Josip Grilec te dogradonačelnik Krapine Branko Varjačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba