NOVA MANIFESTACIJA U KUMROVCU

DOĐITE SVI NA “EKO, ETNO, FLETNO FESTIVAL”: Nastupi KUD-ova, prikaz svadbenih običaja, biciklijada, predstava i odličan zabavni program

Objavljeno: 20.08.2018. JJ

Općina Kumrovec i Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela organiziraju novu manifestaciju, “Eko, etno, fletno festival Kumrovec”, koja će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna.
Program počinje u petak, 31. kolovoza, u 17 sati, na igralištu Osnovne škole Josipa Broza, edukativnim radionicama i turnirom u crossmintonu. U 20 sati je na rasporedu zabavni program.

Licitari i ukrasi

U subotu, 1. rujna, na prostoru Muzeja “Staro selo” u 10 sati bit će održan prikaz tradicijskih obrta i kićenja kuće mladenaca. Od 11 do 14 sati posjetitelji će moći uživati u nastupima KUD-ova “Mate Balota” Rakalj, “Horvatska” Velika Horvatska, “Ulika” Fažana, “Zvonko Ban” Jarmina, “Lovro Ježek” Marija Bistrica i Đurmanec.
Svečano otvorenje manifestacije je u 15 sati, uz nastup Desinićkih mažoretkinja, predstavljanje KUD-ova i radionice nematerijalne baštine, u sklopu kojih će se izrađivati licitari i ukrasi od krep papira.
U 17 sati je prikaz svadbenih običaja sutlanskog kraja u izvedbi Etno udruge “Zipka” i gostiju te revija KUD-ova. Od 20 sati nastupa grupa Amantes.

Kerekesh Teatar

Manifestacija završava u nedjelju, kada će se održati biciklijada “Po plavem trnaci”, a u 20 sati će u velikoj dvorani ZSC-a Kumrovec (Spomen dom) igrati predstava Kerekesh teatra “Ufuraj se i pukni”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba