ZAVRŠILO JE SEDMO IZDANJE “BADLFESTA” U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Jedna od najposjećenijih zagorskih manifestacija i ove godine zasjala u punom sjaju

Objavljeno: 26.07.2018. JJ

Proteklog vikenda Krapinske Toplice postale su kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske, zahvaljujući sedmom izdanju “BadlFesta”. Festival je ime dobio po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama Jakobu Badlu. Na atraktivnim lokacijama održavale su se glazbene večeri pod zvijezdama, niz kulturnih i sportskih događanja za sve generacije, uz mogućnost uživanja u prirodi i termalnim izvorima.
Festival je otvoren koncertom filmske glazbe Nino Rota Ensemblea u Centralnom perivoju. Druga večer festivala pod zvijezdama uspjela je rasplesati sve generacije uz nastup Daddy Cool banda, a za zabavu do jutarnjih sati bili su zaduženi popularni Ljubavnici. Kako se najavljivalo, glavni događaj ovogodišnjeg festivala bio je koncert Massima, a odličan provod nastavio se uz nastup benda Trnje. Nedjelja je dobila epitet obiteljskog dana, pa su posjetitelji mogli uživati u zabavnom parku Adria, kutku za najmlađe Društva Naša djeca i koncertu Mije Dimšić, koji je obilježio završetak sedmog “BadlFesta”.

“Badlova špica”

Osim glavnih večernjih događanja, djeca su uživala u predstavi “Prvo more”, bile su tu projekcije ponajboljih filmove s Tabor Film Festivala, dok je u knjižnici otvorena izložba pejzaža “Moje slike, moji snovi” Đurđice Obrež. Izložba se može pogledati do 19. kolovoza.
Jedna od niti vodilja “BadlFesta” je i “U zdravom tijelu – zdrav duh”, pa su se tako i ove godine održali Badl Trail, Badl biciklijada, odbojkaški i šahovski turniri i nogometne utakmice. Novost ove godine bila je “Badlova špica”, gdje se u čast utemeljitelja Jakoba Badla, pripremilo ležerno subotnje jutro uz kavicu u Badlovoj kavani. Bend Crni Ribar akustičnim je izvedbama obojao jutro jedinstvenim “štihom” svjetske metropole i uličnih svirača. U programu su sudjelovale i Mažoretkinje Dubrovčan, koje su ispratile trkače i bicikliste te svojim plesom dočekale starodobna vozila. Naime, na izložba starodobnih vozila izloženo je preko 80 primjeraka, a najstarije vozilo datiralo je iz daleke 1037. godine.
Ovogodišnji “Badlov kulinarski kup”, u organizaciji Toplice Hotela, koji je ove godine ugostio Tomislava Špičeka, kao glavnog člana žirija, pokazao se punim pogotkom. Tema kupa bio je sir, najbolje glavno jelo pripremio je Toplice Hotel, a titulu najboljeg deserta odnio je Mislav Božić, chef Ville Magdalene, koji je popularnog Špičeka impresionirao sljubivši dašak bučinog ulja i koštica u svom desertu.

Sv. Marija Magdalena

Inače, manifestacija “BadlFest” važna je za sve mještane Krapinskih Toplica jer se organizira uoči svetkovine sv. Marije Magdalene, zaštitnice mjesta. Tako je i ove godine proslavljena sveta misa na kojoj je blagoslovljen restaurirani kip topličke zaštitnice. Program su uveličali KUD “Zlatko Baloković”, Puhački orkestar Selno, te kuburaška društva “Badl Top” i Mala Erpenja.
Organizator festivala bila je Turistička zajednica područja “Srce Zagorja”, koja se zahvaljuje svim posjetiteljima, sponzorima, udrugama, mještanima i drugim dobročiniteljima, bez kojih, kako kažu, ovaj festival ne bio dobio status jedne od najposjećenijih manifestacija u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba