U SKLOPU MANIFESTACIJE “JANINE”, U LOBORU ODRŽAN DJEČJI DAN

Načelnica Ljubica Jembrih održala prijem za novorođenčad, a organizirane su i aktivnosti za djecu i mlade

Objavljeno: 25.07.2018. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Janine“ i obilježavanja Dana općine Lobor, načelnica Ljubica Jembrih održala je prijem za roditelje djece rođene u prvoj polovici ove godine. Darivano je devetero djece. Sedmero ih je prvo u obitelji te im je uručen novčani iznos od 2500 kuna, dok su dvije obitelji za drugo dijete dobile 3500 kuna. Na prijemu su, uz načelnicu, bili i njezin zamjenik Josip Horvat te pročelnica Ivanka Martinuš.

Vrtić i čuvaonice

Načelnica je istaknula kako Općina sufinancira boravak djece u vrtiću i čuvaonicama, i to s 55 posto za prvo dijete, 70 posto za drugo i 100 posto za treće dijete. Sufinancira se i nabava udžbenika i radnog materijala za sve učenike, bez obzira koju školu polaze, izdvajaju se sredstva i za stipendije te se sufinancira boravak djece u učeničkim domovima.

Dječje aktivnosti

Povodom Dana Općine, u ponedjeljak su organizirane popodnevne aktivnosti za djecu i mlade. Djeca su uživala u programu i aktivnostima u prirodi, u zelenom okruženju Zazidja. Kroz lijepo osmišljene prezentacije DVD-a Lobor, isprobali su kako je to biti vatrogasac, a članovi Off roada priuštili su im nezaboravnu vožnju. Uživali su u predstavi Dramske sekcije KUD-a Lobor, plesu mažoretkinja te u glazbenim, kreativnim i sportskim aktivnostima pod stručnim vodstvom djelatnika udruge i Osnovne škole Lobor te glazbenika Nikole Šrajbeka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba