OVE SU GODINE GOSTOVALE DRAMSKE DRUŽINE IZ KRAPINSKO – ZAGORSKE I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE TE GRADA ZAGREBA

Na predstavama u sklopu “Mjeseca kazališta u Oroslavju” uživalo tisuću gledatelja

Objavljeno: 26.03.2018. JJ

Udruga mladih Feniks dvanaestu je godinu zaredom organizirala manifestaciju Mjesec kazališta u Oroslavju. Prve subote, 3. ožujka, nastupio je AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje, s predstavom “Ona hoće, on neće”. Za tjedan dana oroslavska je publika uživala u nastupu Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje, s predstavom “Poštene žene”, dok je sljedećeg dana, u nedjelju, 11. ožujka, po prvi puta održan “Dječji kazališni dan”, na kojem su nastupile dramska sekcija Osnovne škole Oroslavje, s dvije predstave – “Vreća puna laži” i “Emancipacija” te KUD Lobor s dječjom predstavom “Šumski jelovnik”.

“Studio smijeha”

Zagrebački “Studio smijeha” u Oroslavju je gostovao 17. ožujka, a manifestacija je završila prošle subote, gostovanjem Kerekesh Teatra s predstavom “Krtice”.
Manifestacija je održana povodom Svjetskog dana kazališta, koji se obilježava 27. ožujka.
– Izrazito smo zadovoljni što je ovogodišnji Mjesec kazališta posjetilo tisuću gledatelja. Manifestacija se počela održavati od samog početka djelovanja Udruge, pod prvotnim imenom Smotra dramskih grupa u Oroslavju. Mjesecom kazališta u Oroslavju obogaćujemo kulturnu ponudu grada Oroslavja, a manifestacija je veoma važna za građane Oroslavja jer, na žalost, nemaju čestu priliku gledati kazališne predstave, ali je isto tako važna i za okupljanje amaterskih dramskih skupina, kojima ona služi kao izvrsna
promocija, odaje priznanje njihovu trudu i radu, osigurava bolju gledanost te omogućava bolju komunikaciju s publikom i pruža priliku nastupa uz bok profesionalnim kazališnim družinama – kažu u Udruzi Feniks.

Već počele pripreme

– Manifestacija je ove godine okupila popularne dramske družine iz Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije te Grada Zagreba. Pripreme za 13. Mjesec kazališta u Oroslavju su već krenule – dodaju organizatori.
Pokrovitelj manifestacije bili su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Krapinsko – zagorska županija i Grad Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba