VRHUNSKI REZULTATI ZABOČKIH UČENICA U MALOM LOŠINJU, NA DRŽAVNOM NATJECANJU UČENIKA UGOSTITELJSKO – TURISTIČKE STRUKE RH GASTRO 2018.

Iva Vranić i Marta Petreković u Zagorje donijele dva srebra, kao i Priznanje izvrsnosti

Objavljeno: 26.03.2018. JJ

Od 19. do 22. ožujka u Malom Lošinju je održano 38. Državno natjecanje učenika ugostiteljsko – turističke struke RH Gastro 2018., pod geslom “Izvrsnost i znanje zaslužuju priznanje”, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Zajednice ugostiteljsko turističkih škola RH. Tijekom tri dana natjecanja, svoja znanja, sposobnosti i vještine pokazalo je najboljih 100 učenika, od 15 tisuća učenika sektora turizma i ugostiteljstva RH, iz 36 ugostiteljsko – turističkih škola u osam natjecateljskih disciplina, i to pet gastronomskih i tri turističke discipline. Prednatjecanja su održana 15. i 16. veljače, po regijama, i to u Sv. Martinu na Muri za Središnju Hrvatsku, u Osijeku za Istočnu Hrvatsku, u Puli za Istru, Kvarner, Primorsko – goransku i Ličko – senjsku županiju, te u Zadru za Južnu Hrvatsku.

Upis na Visoku školu

Sudjelovanje na državnom natjecanju izborile su četiri učenice Srednje škole Zabok, plasiravši se na jedno od prva tri mjesta na regionalnom natjecanju. Podijeljeno su ukupno 24 medalje, od kojih su zabočke učenice Iva Vranić i Marta Petreković, kao viceprvakinje Hrvatske, u Zabok donijele dvije, kao i Priznanje izvrsnosti. Osim toga, Iva Vranić dobila je i posebnu nagradu od 30 tisuća kuna kao potporu za upis na Visoku školu za menadžment Aspira u Splitu. Zabočke učenice su u Malom Lošinju na Državnom Gastru ostvarile sljedeće rezultate: u disciplini “priprema svečanog menija”, Danijela Jakopić, učenica 3. razreda smjer kuhar, zauzela je šesto mjesto, pod mentorstvom Tomislava Vranića. U disciplini “posluživanje svečanog menija”, Magdalena Martinić, učenica 3. razreda, smjer konobar, zauzela je 12. mjesto, pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog. U disciplini “priprema hladnog predjela na tanjuru”, Marta Petreković, učenica 3. razreda, smjer kuhar, zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju, pod mentorstvom Ivana Đurkina Benkotića. U disciplini “prezentacija turističke destinacije”, Iva Vranić, učenica 4. HTT razreda, smjer hotelijersko – turistički tehničar, zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju, pod mentorstvom Ivana Peteka i Domagoja Cimperšaka.

Ocjenjivali ih profesionalci

Domaćini natjecanja su bili Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i tvrtka Lošinj Hotels & Villas, tj. Hotel Aurora 4*, u kojem su sudionici boravili, i Hotel Bellevue 5*, u kojem se održavalo natjecanje. Sve mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali su i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci iz realnog sektora, tj. istaknuti eksperti, šefovi i direktori raznih službi lošinjskih hotelskih kuća i turističkih organizacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba