Raspjevani vikend diljem Zagorja

Božićni koncerti u Golubovcu, Maču, Hrašćini, Budinščini i Pregradi

Objavljeno: 17.12.2016. zagorjeinternational

Diljem Zagorja ovog će se vikenda održavati prigodni blagdanski koncerti.
Danas u 16 sati u Domu kulture u Novom Golubovcu, započinje tradicionalni božićni koncert KUD-a “Golubovec”. U programu nazvanom “Božić u pjesmi”, nastupit će recitatori PŠ Novi Golubovec te dječji folklorni ansambl i tamburaška sekcija KUD-a. Posebni sudionik koncerta bit će muška folklorna skupina KUD-a Golubovec iz 1986. godine, čiji su članovi pripremili nastup povodom 30. godišnjice svoga rada u Društvu.

“Svjetla u noći”

Tradicionalni božićni koncert KUD-a “Ljudevit Gaj” Mače pod nazivom “Svjetla u noći” održat će se također danas u mačanskom Domu kulture, s početkom u 18 sati. Nastupit će sve sekcije Društva – predškolska, dječja, mlađa i starija folklorna te tamburaška sekcija. Program će uveličati gosti – KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica, Muška pjevačka skupina “Baje” Ivanovac i Ženska vokalna grupa “Kajda”.
Hrašćinski KUD “Meteor” svoju tradicionalnu priredbu održat će također u 18 sati u Domu kulture, a nastupit će i crkveni zbor “Beate” iz Budinščine, tamburaška i recitatorska sekcija Područne škole Hrašćina, zborovi udruga umirovljenika iz Bedenice i “Prigorčica” iz Breznice i Udruga “Gotali”.
U Budinščini, božićni koncert je na rasporedu sutra u 18 sati u Domu kulture. Nastupit će Glazbena družina “Franjo Dugan”, vokalna skupina KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica, crkveni zborovi iz Podruta te domaće “Beate”.

Župni zborovi

Sutra svoj 35. rođendan slavi i KUD Pregrada, a tim će se povodom u pregradskoj Osnovnoj školi Janka Leskovara, s početkom u 18 sati, održati koncert na kojem će, između ostaloga, nastupiti Karla i Dino Miklaužić te poznata sopranistica Josipa Lončar.
Župa Pregrada svoj tradicionalni Božićni koncert održat će sutra u 15.30 sati, a nastupit će župni zborovi: Kyrie, Salve Regina i Zvončići.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba