“Interslast”

Raskoš i umijeće priprema slastica, u Zagorju će prikazati najbolji slastičari iz 11 zemalja svijeta

Objavljeno: 06.10.2016. Jelena Jazbec

U Termama Tuhelj, u utorak i srijedu održat će se “Interslast”, internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Svečano otvorenje je u utorak u 9 sati, u kongresnoj dvorani “Invigo” Hotela “Well”. Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg “Interslasta” bit će korištenje egzotičnog voća u slastičarstvu, a svoje slastice predstavit će tri hrvatske županije: Koprivničko – križevačka, koja će predstaviti bregovsku pitu, Primorsko – goranska, koja će predstaviti rapsku tortu, te Krapinsko – zagorska, koja će predstaviti kolače vezane uz narodne običaje. Sve će to biti posluženo na degustaciju sudionicima, koji će uz to kušati slastice iz Moravske i Šlezije te pavlovu tortu iz Australije. Predstavit će se nekoliko najpoznatijih proizvođača sladoleda, poput slovenskog Rokmara, talijanskog Meca 3 i njemačkog Dreidoppela, s ukupno 40-ak vrsta sladoleda.

“Interslast CUP 2016.”

Jedan od vrlo važnih segmenata ovogodišnjeg “Interslasta” je natjecanje profesionalnih slastičara iz cijele regije za nagradu “Interslast CUP 2016.” te natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Slovenije, Češke, Srbije i Crne Gore. Prvoplasirana pobjednička ekipa izravno odlazi na Svjetsko juniorsko natjecanje slastičara u Italiju, 2017. godine.

Predavanja i radionice

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, Hrvatskog kuharskog saveza i Saveza hrvatskih slastičara. Inozemni pokrovitelj je najveći svjetski sajam slastičarstva i sladoledarstva SIGEP iz Riminija u Italiji, glavni domaći sponzor je Podravka d.d. Koprivnica, a stručni i gastro sponzor Dukat d.d. Zagreb. Sudjeluju sljedeće zemlje: Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija, Island, Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska. Sve će ove zemlje putem predavanja i radionica prikazati svoj način spravljanja slastica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba