Vatrogasna vježba

Kod Starog grada izbio požar, jedna osoba teško ozlijeđena pri padu sa zidina

Objavljeno: 07.09.2016. Alen Brodar

Točno u 17.30 sati, sirena je uzbunila krapinske vatrogasce zbog požara na padini kod Starog grada, točno povrh zidina.

Pripadnici JVP-a Krapina izašli su brzo na teren s vozilom za gašenje šumskih požara, koje je vatru gasilo s dva mlaza, a u pomoć im je priskočilo i krapinsko Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je također gasilo požar s dva vodena mlaza te su paralelno nadopunjavali prvo vozilo s vodom. Usred požara jedna je osoba (civil) pala niz zidine Starog grada, pa je bila potrebna i intervencija tima hitne medicinske pomoći.

Ozlijeđeni muškarac je spušten i zbrinut te prevezen u krapinski Dom zdravlja, dok su vatrogasci uspješno dovršili gašenje požara, nakon čega su se s užadi spustili niz zidine Starog grada. Za to su spuštanje niz zidine bili nagrađeni i spontanim aplauzom 50-ak znatiželjnika, koji su promatrali intervenciju vatrogasaca i hitne sa sigurne udaljenosti.

Radilo se naime o scenariju vatrogasne vježbe, koju nam je prepričao zapovjednik JVP-a Krapina i Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić, a koju su uspješno odradili pripadnici JVP-a i DVD-a Krapina, u suradnji s Zavodom za hitnu medicinu KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba