PK Olimp ide u Zabok

Ivica Androić: Osnovni razlog je financiranje, od općine Tuhelj nismo dobivali ni lipe

Objavljeno: 07.09.2016. mladenmandic

Nakon više od 20 godina sa sjedištem u Tuheljskim Toplicama PK Olimp – Terme Tuhelj na svojoj Skupštini kluba koja je održana u ponedjeljak promijenila je sjedište kluba iz Tuheljskih Toplica u Zabok te će ubuduće nositi ime PK Olimp Zabok. Osnivač kluba, dugogodišnji predsjednik i glavni trener Olimpovaca Ivica Androić, rekao nam je kako je isključivi razlog promjene sjedišta i ima kluba financiranje.

Godišnje više od 400.000

– Od općine Tuhelj nismo dobivali niti jedne jedine lipe i bili smo prisiljeni sjedište preseliti u Zabok od čijih se čelnika nadamo da ćemo naići na puno veće razumijevanje. Samo za korištenje bazena godišnje moramo izdvojiti oko 90 tisuća kuna, tu su još troškovi kombi vozila, putovanja na natjecanja, plaće, a od članarine i novca Krapinsko – zagorske županije koja nam daje 45 tisuća kuna, više nismo u mogućnosti sve isfinancirati. Godišnje nam za normalno funkcioniranje kluba u kojem imamo stotinjak plivača i plivačica u dobi od šest do 24 godina, treba više od 400 tisuća kuna, a to nam uz pomoć Županije, roditelja i sponzora nije lako pribaviti – rekao nam je Ivica Androić. Na upit kako su Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama reagirali na ovu njihovu odluku, Androić je rekao da su shvatili o čemu je ovdje riječ i odluku su primili sasvim normalno.

Nisu se ni javili na natječaj

Zamjenik općinskog načelnika Tuhlja Mladen Hercigonja, rekao nam je kako je istina da Plivačkom klubu Olimp Terme Tuhelj nisu dali novac, ali, kaže Hercigonja, klub se nije ni javio na raspisani natječaj za financiranje udruga.
– Novim Zakonom o financiranju udruga mora se točno poštivati zakonska procedura za odobravanje projekata udruga. Kako oni nisu ni prijavili nikakav projekt, nisu mogli ništa iz općinskog proračuna ni dobiti – rekao nam je zamjenik tuheljskog općinskog načelnika Mladen Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba