Skup u Velikom Trgovišću

Žarko Tušek: Milanovićeva Vlada dovela nas je na rub srama i odvela u propast

Objavljeno: 08.09.2016. mladenmandic

Kandidati sa Sabor HDZ-ove koalicije iz Krapinsko – zagorske županije, sinoć su imali svoj završni predizborni skup u rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – Velikom Trgovišću. Prije predizbornog skupa koji je održan pokraj Spomen škole prvog hrvatskog predsjednika, položili su vijenac i zapalili svijeće pokraj Tuđmanova spomenika kraj njegove rodne kuće te se upisali u knjigu dojmova. Zagorskim HDZ-ovcima podršku je došao dati i jedan od bivših najistaknutijih HDZ-ovaca Ivan Jarnjak.

Ljubav prema Hrvatskoj

Nositelj HDZ-ove liste u III izbornoj jedinici Žarko Tušek, posebno je istaknuo kako mu je drago što zadnji predizborni skup održavaju u rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
– HDZ je danas ovdje zbog ljubavi prema Hrvatskoj. Vlada premijera Milanovića koja je bila najgora Vlada u Hrvatskoj, ali i šesta najgora Vlada u svijetu, dovela nas je proteklih godina na rub srama. Srljali su iz afere u aferu i odveli nas u propast. Svjesni smo teškoća, ali se okrećemo budućnosti. Osnova našeg programa je sloga, zajedništvo, gospodarski rast, rasterećenje poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta. Cilj nam je da onome tko radi stvori još više, a nesposobnima nećemo davati podršku – rekao je Tušek . Šesti na listi dr. Stanko Belina iz Hrvatske kajkavske stranke rekao je kako će se, uđe li u Sabor, založiti za uvođenje kajkavskog jezika u škole te za zdravstvenu zaštitu koja će biti jednako dostupna svima i gdje neće biti listi čekanja. Sedmi s liste, načelnik Konjščine Mirko Krznar, posebne pozdrave uputio je Mladeži HDZ-a koji su bili nosioci kampanje te j istaknuo da bi gradovi i općine trebale biti nosioci gospodarskog razvoja jer su napravili 87 posto svih projekata prema fondovima EU. No nažalost, dodao je Krznar, gradovima i općinama u Hrvatsko ostaje tek pet posto BDP-a. Rekao je i kako je u četiri godine Milanovićeve Vlade, općina Konjščina dobila samo 72 tisuće kuna, dok su u samo osam mjeseci nove Vlade, dobili preko tri milijuna kuna.

Zakon o braniteljima

Na skupu se predstavila i deveta na listi Nevenka Benić, trenutna pomoćnica ministra branitelja, koja je posebno istakla kako su branitelji temelj stvaranja neovisne hrvatske države te će se posebno založiti za donošenje jedinstvenog Zakona o braniteljima, a ne da se on mora isčitavati iz 63 zakonskih akata i podakata. Martina Rubil Skitanić, 13. na listi, istakla je kako će se zalagati za bolje obrazovanje i jednake mogućnosti za svakog učenika, za bolji položaj i zaštitu majki te za zaštitu interesa svih žitelja Hrvatskog zagorja. Za dobro raspoloženja na predizbornom skupu pobrinuo se i glazbeni sastav Štimung iz Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba