Strategija općinskog razvoja

Žitelji općine Lobor svoje primjedbe i sugestije mogu uputiti do 8. srpnja

Objavljeno: 30.06.2016. mladenmandic

 

U općini Lobor u tijeku je izrada Strategije razvoja općine do 2020. godine. U cilju uključivanja šire javnosti u izradu, Općina će uskoro organizirati javnu raspravu, u okviru koje građani mogu dati svoje prijedloge i tako dati doprinos kreiranju budućih razvojnih pravaca općine. Strategija, koju je izradila Varaždinska razvojna agencija, razvoj Općine bazira na selektivnim oblicima turizma, ekološkoj poljoprivredi, stočarstvu i malom poduzetništvu. To su djelatnosti kojima se treba okrenuti u budućnosti, rekao je načelnik Lobora Božidar Markuš. Dodao je kako su vjerojatnosti za razvoj nove industrije vrlo male, te stoga Strategija kao bazu označava razvoj seoskog i vjerskog turizma, za koji postoje preduvjeti, obzirom na lokalne manifestacije i Svetište Majke Božje Gorske, koje godišnje posjeti velik broj ljudi.

Prostorni plan općine predviđa i rekreacijsku zonu, s pratećim sadržajima, koja bi se dodala postojećoj biciklističkoj stazi, pa se time može zaokružiti i sportsko – rekreativni turizam za kojeg Lobor također ima dobre potencijale.

– Što se tiče gospodarstva, u prostornom planu su predviđene dvije zone poslovne i proizvodne namjene, a tu treba razmišljati i o obrtništvu i poljoprivrednom poduzetništvu, koji su prihvatljivi za širi loborski kraj – rekao je načelnik Markuš.
Građani koji imaju svoje prijedloge koji bi se mogli uvrstiti u općinsku Strategiju razvoja, mogu ih uputiti na adresu Općine Lobor do 8. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba