Najavljeno loše vrijeme

Odgođen 11. “Međunarodni susret prijateljstva” Kumrovca i Bistrice ob Sotli

Objavljeno: 28.04.2016. mladenmandic

Općina Kumrovec u suradnji sa susjednom općinom Bistrica ob Sotli iz Slovenije, i ove godine organizira “Međunarodni susret na mostu prijateljstva Gmajna – Kunšperk“. Susret se 11. puta zaredom trebao održati ove nedjelje, 1. svibnja, ove godine na slovenskoj strani mosta, no danas je iz Općine Kumrovec stigla obavijest kako ih je, kao i susjednu Občinu Bistrica ob Sotli, jučer zadesilo nevrijeme praćeno snijegom kojeg je napadalo nekoliko centimetara, pa se zbog vremenskih neprilika i predviđenih niskih temperatura manifestacija odgađa.

– Umjesto na praznik rada 1. svibnja, 11. Međunarodni susret na mostu Gmajna – Kunšperk održati će se u subotu, 7. svibnja, s početkom u 17 sati. Nadamo se da ćete svojom prisutnošću uveličati našu proslavu – napisao je u obavijesti kumrovečki načelnik Dragutin Ulama.

Inače, ovo tradicionalno događanje okuplja mještane sa zagorske i štajerske strane Sutle, a osnovni cilj je istaknuti dobrosusjedske odnose koji oduvijek vladaju među dvije susjedne općine, koje nije narušila ni lani postavljena žilet žica sa slovenske strane Sutle.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba