Obilježen Nacionalni dan hitne

Krešimir Božić: Vjerujemo da će gorući problem hitne medicinske službe biti riješen u korist Zagorki i Zagoraca

Objavljeno: 28.04.2016. Jelena Jazbec

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe 30. travnja, tim T1 hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije danas je na krapinskoj tržnici građanima prezentirao svoje aktivnosti te ih informirao i educirao o svojoj djelatnosti. Također, građani su mogli izmjeriti tlak i samostalno isprobati postupak oživljavanja na lutki.

– Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe održava se u Varaždinu sutra i prekosutra, zato smo danas tu. Naši timovi još će otići i u Trakošćan, na vježbu masovne nesreće, a nakon toga u Varaždin. U subotu će u Varaždinu građani isto kao danas u Krapini moći vidjeti što radi hitna medicinska služba i na koji način funkcionira – rekao je ravnatelj Zavoda Krešimir Božić.

Rad za opće dobro

Krapinsku tržnicu posjetio je i zagorski župan Željko Kolar, kako bi osobno članicama i članovima hitne medinske službe čestitao njihov dan.
– Iskoristio bih ovu priliku da čestitam svim djelatnicima hitne KZŽ i svim djelatnicima hitne Republike Hrvatske njihov dan i zahvalim im na poslu koji obavljaju, za opće dobro svih nas – rekao je Kolar.
Nezaobilazan je bio i razgovor o gorućem problemu, najavi ukidanja dežurstva u Pregradi, Klanjcu, Mariji Bistrici i Konjščini, te uspostavljanju tima T1 u Klanjcu i tima T2 u Mariji Bistrici.

Potrebna dva tima T1

– To je za Županiju apsolutno neprihvatljiv prijedlog. Kao župan, zalažem se za to da se u Zagorju formiraju dva tima T1, bez obzira na kojim mjestima, mi ne možemo na to utjecati. Ako Ministarstvo odluči da će jedan tim T1 biti u Pregradi i u Konjščini, mi ćemo onda morati isfinancirati Klanjec i Mariju Bistricu i obrnuto. Jedino što mogu poručiti građanima jest da ono što neće pokriti Ministarstvo zdravlja, pokrit će Županija iz vlastitih sredstava – rekao je Kolar.
Krešimir Božić istaknuo je kako se Zavod za hitnu medicinu KZŽ već uključio u Javno savjetovanje na prijedlog Mreže hitne medicine.
– Mi smo optimistični i vjerujemo da će o sve biti riješeno u korist svih naših Zagorki i Zagoraca – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba